20 Ocak 2009

Küçük adam:))

Hergün pc başına geçiyorum bişeyler yazayım diyorum ama içimden hiç bişey yazmak gelmiyor.Blogları geziyorum yorum yapıyorum o kadar..

Oysa yazacak yığınla şey var ama bu aralar hiç iyi değilim..

Oğluş yavaş yavaş iyileşiyor.O kadar uzun sürdü ki neden bu kadar uzun sürdü anlamadım.Sadece bi öksürük Allahtan ne ateş ne de başka bişey sadece şu öksürük illeti.Geçtiğimiz cumartesi yine doktordaydık.Bu kez kendi doktorumuza gittik.Zaten ona da dedim diğer doktorun verdiği antibiyotiği 2 kez kullanıp bıraktım.Çünkü 2.kez verdiğimde öyle kustu ki kızdım doktora vermedim bi daha.Zaten öyle alakasız ilaçlar vermiş ki belki de bu kadar uzun sürmesi ondandır.Şimdi çok şükür daha iyi..Kilo almışız 650 gram kadar.2 ayda aldığımız kilo bu.Doktor iyi dedi yürümeye başlayan çocuklarda ve de 1 yaşından sonra kilo alımı baya düşermiş.Böyle giderseymiş 2 yaşında yaşıtlarını yakalayacakmış falan filan.Biz bu lafları 6 aylıkkende duymuştuk.O zaman da 1 yaşında yakalayacaktı.Herneyse şu meşhur idrar tahlilini en sonunda yaptırabildik.Ben bu tahlillerden çok korkuyordum açıkcası.Hasan Eren yiyipte kilo almayan bi çocuk olduğundan acaba bi sorunmu var düşüncesi beynimi kemirip duruyordu.Çok şükür herşey yolundaymış.Yapı meselesi galiba.Çünkü artık anlamıyorum bu kilo meselesini.Boyumuz maşallah normal.Balık yağına+fantomalta devam dedi doktorumuz.Ben bu kez 'fantomalt' yerine 'pediasure' aldım.Ona daha iyi diyolar birde onu deneyelim bakalım sonuç nasıl olacak.10 gün sonra yine gelin dedi doktor.Bakalım görecez artık..

Ne kadar büyüdüğümüzü bu ay daha iyi anlıyorum.Oğluş büyük bi çocuk gibi davranmaya başladı.Kahvaltısını artık kendisi yapıyor.kaşar peyniri(beyaz peynir yemiyor),yumurta ve zeytini öncelikle bi koyuyorum onları nasıl yemek istiyorsa bi güzel mideye indiriyor.Ardından bi kaç bebe bisküvisi veriyorum onları yiyor tabi bu arada bende kahvaltımı yapıyorum.Sonra bayıldığı,çığlıklar eşliğinde pekmez ve kuşburnuyu veriyorum tabi tatlı kaşığıyla ,versem daha yiyecek.Bayılıyor tatlı şeylere.Tatlı olsunda nasıl olursa olsun:) Sonra da bi güzel ballı sütünü içiyor ufak bi bardakta.En sonunda süte alıştırabildim ama illaki bardakta olacak ve kendisi içecek ben asla bardağa dokunmayacağım yoksa kıyamet kopuyor..Biraz döküyor falan ama maşallah güzel içiyor.Bu nedenle karışım yapmıyorum.Kayısı kıvamındaki yumurtayı sevdi sonunda.Sonra da biraz biraz zenginleştiririm kahvaltısını.

Bu da meşhur ilk adımlarımız.Aslında pekte ilk sayılmazlar ama görüntülenen ilk adımlarımız.Çankırı dönüşü babannedeyken..

Sonra bide üstüne takla atıyoruz.(Bu arada babamızın karizma yerlerde...hehehe)

Uykunmu geldi dendiği anda hemen ayakkabılarını çıkarmaya çalışıyor.her yaptığımızı anlıyor.Bişeye hayır dediğim anda yalancıktan ağlıyor.Bişey yaptı mesela benden onay istiyor ama benden önce kafasını tamam şeklinde sallıyor.

Büyüyorsun bebeğim ve ben sen büyüdükçe daha da korkuyorum.Umarım sana güzel bi gelecek hazırlayabiliriz..

Bu aralar çok üzgünüm,çok kırgınım.Ne yaparsan yap ,ne kadar değer verirsen ver anlamıyor insanlar.Yoruldum artık hemde çok yoruldum..

Bu videoyu da biraz keyiflenmek için koydum.bayılıyrum oğluşumun bu yürüme çabalarına.Tabi artık böyle yürümüyoruz.Nerdeyse koşuyoruz..

Sen benim herşeyimsin bebeğim.Seni çook seviyorum anneciğim..

21 yorum:

Burcu dedi ki...

İnsanlara hak ettiklerinden fazla değer verirsen, kendi değerinden kaybediyorsun Aybike.. Ama bunu ben de beceremiyorum çoğu zaman... Sen boşver onu bunu, hasan Eren var yaa, o sana yeteri değeri versin yeter de artar bile :) Öptüm..

AskinAy dedi ki...

Merhaba,öncelikle gecmis olsun canim ve Allah bagislasin cok tatli Masallah,melegiminde gecenlerde atesi tuttu,neyseki simdi biraz daha iyi coksükür,eski nesesine kavusur gibi,benimkininde peynirle hic alakasi yok istemez yemeyi ama sosise ve nutellaya bayilir o'da,... Sevgiler gülüm,Allah mutlulugunuzu hic eksik etmesin,güzel ve saglikli günlerde büyütmen dilegiyle,....

Belkıs dedi ki...

Aybikecim seni sıkan herneyse tez zamanda bırakır umarım peşini. Sana senden fazla değer verebilecek vede yardımcı olabilecek hiçkimse yok. En yakınımızdakiler bile dahil buna bana göre. Ve sen değerini koruyabildiğin sürece iyi olucaksın tabikii küçük adamında senin kadar iyi olacak. Bu sebepten yorma kendini derim ben.
Sevgiler...

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Canım benim ben kendimden biliyorum bizd ehep olur ara sıra bu duygusal haller buhranlar :)))

Hasan eren çok ama çok tatlı bebeişler yürümeye başlayıp ilk zamanlarda hani düşünce hemen emekliyorlar ya o halleri gördüm hasan erende ne tatlı ya maşşallah hayırlı olsun ilk adımlar :)

Kilo konusunu da kafana takma inşallahh düzelir hastalığınıda atlatmış işte çok gzl gelişmeler okudum :) seni ve oğlunu öpüyorum cnm...

sevgiler.

Melek Duru'nun annesi dedi ki...

aybikeciğim zaman zamaz insan yıpranabiliyor,kırılabiliyor ama dünya tatlısı bebişlerimiz için güçlü durmalıyız(sana söylesem de bende çoğu zaman bunu beceremiyorum:(()

hasan erenindemi yaşıtlarından kilosu az?bizimkinin doğduğunan beri aydaşı kız bebeklerden azdı hala da öyle:((dediğin gibi dr ilk doğduğunda 6.ayda açığı kapatır demişti,hiç kapanmadı neyse canları sağolsun

birde canım hasan eren aralık kaç doğumlu?araları az galiba duru ile?

öpüyoruz küçük adamı:))sevgiler

mine dedi ki...

canım telını aldım arayacagım seni..

öptüm.

Şekerci Butik dedi ki...

oyy maşallah hasan erenime hehe videoya bayıldım çok şeker yaa...
aybikecim kocaman öpüyorum ikinizde...niye kırıldın kim kırdı seni bakim ....

sevgiler,

Betül dedi ki...

Aybikecim sende sıkkın bir hava sezdim..sorun her neyse sıkma canını..baksana şu tatlı oğluşa her derde deva:)

ummugulsum dedi ki...

MASALLAH erenen bızımde oyle drumuzdan memnun degılız oksurgu hıc gecmıyo halende var. balgam sokturucu olarak devamlı gayaben verıyo ne alakaysa.
ha cnm bırde fantamalt ı sorcaktım
ne zamadan berı ve nıcın verıyorsun bunu?
opuyoruz sızı

ummugulsum dedi ki...

MASALLAH erenen bızımde oyle drumuzdan memnun degılız oksurgu hıc gecmıyo halende var. balgam sokturucu olarak devamlı gayaben verıyo ne alakaysa.
ha cnm bırde fantamalt ı sorcaktım
ne zamadan berı ve nıcın verıyorsun bunu?
opuyoruz sızı

ummugulsum dedi ki...

sagol cnm bılgın ıcın. ıhtıyacımız yok ama merak ettım acaba bıseylermı kacırıyoruz hanı aynı yasıtlar ya o bakımdan. bende balık yagı verıyorum daha yenı basladım ama bakalım

aybike dedi ki...

Burcu;
Çok doğru söylüyosun da olmuyor işte.Çok teşekkürler canım.Evet Hasan Eren bilsin bide eşim bilsin diğerleri bilmiyolar bilmesinler varsın..
sevgiler..

Askinay;
Hoşgeldin.Çok teşekkür ederim.Size de geçmiş olsun.İnşallah en kısa zamanda iyileşirler canım.Amin.Tekrar teşekkürler güzel dileklerin için.
Yine bekleriz..
sevgiler..

Belkıs;
Çok çok teşekkür ederim.Çok haklısın..
sevgiler..

Kübra;
Arada oluyor evet böyle buhranlar.İnşallah fazla uzun sürmez..
Bu halleri gerçekten çok tatlıydı.Şimdi iyice ilerletti hatta koşuyo bile.Çok teşekkür ederiz canım.
Güzeller güzeli Nazlı hanımı kocaman öptük..
Sevgiler..

Duru'nun annesi;
Evet insan ne kadar güçlü olmaya çalışsada olmuyor işte.Bazen öyle kırılıyorumki.
Hasan Eren 22 kasım doğumlu.Evet Duruyla aralarında fazla yok gibi.Hasan Eren Durudan da zayıf canım.Bu arada canım sende fantomalt kullanabilirsin.Bi doktoruna danış derim..
Çok teşekkürler.
sevgiler.

Mine;
Telini bekliyorum canım..
sevgiler.


Ümmügülsüm;
Size de geçmiş olsun canım.Çok teşekkür ederiz..
sevgiler.

Betülcüm;
Doğru söylüyorsun valla her derde deva..Çok teşekkürler canım.
sevgiler

Şirincim;
çok teşekkürler canım.O bana kalsın boşver..
Metehan ve seni kocman öptük..
sevgiler..

meleklerim ve ben dedi ki...

Maşallah Hasan Erene delikanlı olmuş.Tahlillerden bir şey çıkmaması çok iyi Aybikecim demek ki fit bir delikanlı olacak..

gülücüklerim benim dedi ki...

Aybike'cim bana yazdığın yorumunu okudum, canım Beyza'nın durumu Hasan Eren'in durumundan farklıydı tabiiki, doğuştan mide kapakçığı gelişmemişti ve sürekli kusuyordu ayrıca sindirim sistemi de çalışmıyordu yani zaten sürekli kabızlık çekiyordu 2 yıl Çocuk gastoenterolog tarafından tedavi gördü bu mamalar sanırım Beyza'nın özel durumu nedeniyle kabızlığını artırdı, ben bu mamaların faydasını gördüm ancak fantomalt aşırı derecede kabız yaptığından bırakmak zorunda kalmıştık, oysa faydasını görmeye başlamıştım bile, pediasuru ise dönem dönem kullandım o da iyi geldi ve tadı süte benzediğinden daha çok sevmişti beyza, aslında bu tür mamaları doktorumuz fazla vermek istemiyordu, benim fazla ısrarlarım sonucu gönderdiği diyetisyen vermişti, yani çocuk doktorumuz yinede normal yemek vermem taraftarıydı, ama zaman zaman hastalık sonrası yada aşırı hareketli olduğu dönemlerde pediasure vermen bence doğru olur, fantomalt bana göre daha özel bir mama sanki,
Aslında Beyza 2 yaşında yaşıtlarını yakalayabilmişti ama tabii yine de kilolu değildi, kilo alımı 4 yaşından sonra başladı alerjik astımı nedeniyle doktor tavsiyesiyle bitkisel terapi yaptım ondan sonra kilo alımı başladı, kısa sürede bayağı kilo aldı sonra normale döndü, eksiğini tamamladı, şimdi hafif göbekli ve mideli bir kız oldu,
Benim söylemek istediğim şu ki yazında anlattığın kadarıyla Hasan eren gerçekten yemek yiyebiliyor ve alması gereken gıdalarını alıyor, kiloyu fazla kafana takma sen elinden geleni yapıyorsun hatta daha fazlasını gerisi senin çocuğunun metabolizmasının sonucu olarak kilo almaması durumu, inan bana ileride obez bir çocuk olup hayata küsmesindense sağlıklı bir birey olup zayıf kalması bence daha iyidir.
mesela benim faklık Gülsüm bebekliğinden bu yana alması gereken gıdaları yeterince alır (yoğurt peynir hariç) çok iştahlı değil ama en azından yeterli aldığını düşünürüm o şu anda ablasından zayıf ama inan ablasının kan değerlerinden iyi değerleri, ve hastalıkları daha çabuk atlatıyor, onun zayıflığını hiç sorun etmedim hiç kafama takmadım, o da küçükken ablası gibi astıma meyilliydi ama fazla ilaç kullanmadan atlattı çok şükür.
Sağlıkla sevgiyle kalın

aybike dedi ki...

meleklerin annesi;
Çok teşekkür ederim canım.İnşallah öyle olur.Güzel melekleri kocaman öptüm.
sevgiler..

gülücüklerim benim;
Çok çok teşekkür ederim verdiğin bilgilerden ötürü.İnana şuan bende bunları düşünüyordum.alması gereken tüm vitaminleri alıyor.Bizim yediklerimizden yemesine rağmen ona özel yemekleri de günlük yapıyorum.Dediğin o kadar doğruki Hasan Eren iştahlı bi çocuk.Bu kadar kilo alsın diye uğraşırken ilerde obez bi insan olmasını istemem.Pediasureye bitene kadar devam edeyim sonra vermeyi düşünmüyorum.
Tekrar teşekkürler canım bu yoğun günlerinde bana vakit ayırdığın için..

sevgiler.

çise ve annesi... dedi ki...

annesi yemek yememesi problemse hiç sorun yapma bütün çocuklar böyle bende bazen bunalıyorum hep makarnamı yediricem diye ama zamanla geçiyor önmeli olan sağlıklı olmaları sevgiler....

siyap dedi ki...

aybikecim çok hoşsun.çok güzel bir video hele kocişin kelini göstermene çok güldüm :))
eren çok büyümüş çoook tatlı bir oğluş çok seviyorum ben de onu hele gülmesi çok güzel.kiloyu da boşver nasıl olsa 1 yaşını geçti.

diğer konuya gelince de kimse için kendini üzme demek ki verdiğin değeri haketmiyorlarmış.benim de başıma 2-3 ay evvel böyle bir durum geldi kendimi uzaklaştırdım onlardan madem her şeyi yanlış yorumluyorlar,vazgeçtim kendimi üzmekten hem benden ilgi bekleyen bir bebiş bir de koca bebiş var evde.evin içinde huzurun yerindeyse boşver gitsin hem onlara da yansıyor ister istemez
çoook öpüyorum,kocaman sevgileeer...

muko dedi ki...

aybikecim çok geçmiş olsun cnaım,ama benc ebu kilo işini kafana takma sonuçta maşallah her şeyden yiyor önmeli olan sağlıklı olması bence,iki buçuk yaşında benim yeğenimde aynı hasan eren gibi herşeyi yer ama zayıf anneside şikayetçi hep ama sağlıklı olsunlar kilo önmeli değil...

videoyada bayıldım çok tatlı hasan eren maşallah,yusuf beyin keline de güldüm ama benim eşimin başında nerdeyse hiç saç yok siz yine şanslısınız:D
videonun sonunda aynen şu cümleler döküldü ağzımdan "ooyyhhh yavrummmm" çok güzel öptü babasını ...

insanalra gereğindne fazla değer verdiğin zamn mutlaka kırılan kişi oluyor insan,geçer bu günlerde biraz sabır her ne sorunun varsa rabbim yardımcın olsun..
bende aileden yakın biriyle tartıştım bu günlerde ve çok üzülüyorum ama elden bişey gelmiyor maalesef insanlar o kadar farklıki söylenen sözler o kada rkolay çarpıyılıyor ki inanasım gelmiyor,üç kez zeytin dalı uzattım yine olmadı ,artık kimseye gereğinden fazla değer vermicem diyorum ama akıllanmıyorum ...

ayyy çok konuştum çenem düştü yine affola artık:d

öpüyorum canım...

aybike dedi ki...

Çise ve annesi;
Yok çok şükür yeme problemimiz yok.Yiyipte kilo almama sorunumuz var.Dediğin gibi sağlıklı olmaları önemli takmıyorum artık..Çok teşekkürler..

Serapcım;
Çok teşekkürler canım.
Allahın bildiğini kuldan saklamının ne alemi var:)Zaten burdaki herkes biliyor kocamın kelini artık sizde gördünüz:)

O kadar haklısınki bende kendimi geri çektim.Artık onlar düşünsünler.Evdeki huzurum yeter bana.
Güzeller güzeli tatlı pamuşumu kocaman öptüm.

Muko ablacım;
gülücüklerim benim in dediklerinden sonra hiç takmıyorum kilo meselesini.
Valla abla Yusufta bu hızla giderse bi kaç seneye kalmaz kafasında saç kalmaz:(

bende hiç akıllanmıyorum.umarım bundan sonra böyle olmaz..
çok teşekkürler.
sevgiler

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

cok tatlı ya o adımları...biz henüz emeklemeyen bir bebek olarak,senin yakışıklıyı cok kutluyor ve öpüyoruz annesi.

Adsız dedi ki...

meraba adım sena..15 yaşındayım..yabtığınız şey okdr güzel ve hoşki.gerçekten çok duygulandım..ve iLerde hasan eRen için çok güzel bi hatıra oLacaktır eminim..bence hasan eren sizin gibi bir ailesi olduğu için her zaman gurur duyacak.ne mutlu allah size böle bir çocuk wermiş ve ne mutlu hasan eren'e sizin gibi bi aile vermiş.. aLLah mutLuLuğunuzu bozMasın herşey gönLünüzce oLsun..hasan eren'i öpüyorum..umaRım çok iyi bir geLeceği oLur... Ki sizin gibi aiLesi oLduktan sora kesin oLur..