20 Mart 2009

Son 1 ayın özetiyle Hasan Eren;

* Maşallah gezmeyi o kadar seviyorki artık onu evde tutamıyorum.Hemen sıkılıyor kapıya yöneliyor.Ya da botlarını getiriyor.Hergün babanneye gidiyoruz.Akşamları babişle geziyoruz ama yetmiyor paşaya.Her kapıdan girişte ağlamaya başlıyor.Ne yapcez bilmem.Hava bugün iyiydi babanne,dede,Behranur gezmeye çıktık.Dönüşte daha bina girişinde ağlamaya başladı..

* Behranurlar artık babannedeler.O nedenle hergün biraradayız.Bide komşu kızımız Sıla var.O da Behranurdan 1 yaş büyük.Fotolarını ekleyeceğim ama fotograf makinesinin kablosunu Çankırıda unutmuşum.Fotolar biriktikçe Yusuf işyerinden yüklüyor.Annemler göndereceklerde bakalım ne zaman.O gelene kadar az foto olacak napalım..

Hasan Eren tüm gün kızlarla birlikte.Zaten kızlarla hep aynı konuşma oluyor.

Sıla-Behra; Aybike abla Hasan Eren yanımıza gelebilirmi?

Aybike ; Gelebilir ama kucağınıza almak,sıkmak yok..

Sıla-Behra; tamam Aybike abla..

Sıla-Behra ; salıncakta sallanacağız Hasan Eren kucağımıza oturabilirmi?

Aybike ; Yok kızlar zaten salıncak küçük düşersiniz..

Baya bi oyun oynanır.Hasan Eren kendince takılır kızlar başka alemde.

Sonra kızlar gelir Aybike abla Hasan Eren oyuncaklarını vermiyor bizim elimizden alıyor.Siz oynarken sizinle oynamak istiyor ama daha küçük oynamayı bilmiyor diyorum.

Zaten bi kaç ay önce zorla çocuğu odaya götürmek isterlerdi sıkıldıktan sonrada odaya almazlardı.Garip oğluşum kapı önünde ağlardı.

Şimdi daha iyi oynuyorlar..

* Çankırıdan beri Hasan Eren bana inanılmaz düşkünleşti.Ordaykende öyle.Oyunda oynasa anane,dede yanındada olsa illa beni görecek.Orada babasının olmaması onu baya etkiledi.Uykuda,yemekte biraz sorun yaşadık.Yatağına bırakıp giderdim o kendi uyurdu ama orda bu değşiti.uyuyana kadar ben yanında olacağım.Bu durum burda da devam ediyor.Aşırı derece anneci oldu..Bu durum çoğu zaman hoşuma gitse de bazende bu kadar olmasın diyorum.

* Bide oynama sevdamız var.Her melodide oynuyor.Reklam müziklerinde bile.Hatta geçen kandilde Nihat hatipoğlunu izliyoruz.Sonra ilahi söylemeye başladılar.Bi baktım benim oğluşum oynuyor.Yok be artık dedim bu ne ilahidede oynanırmı?

Favori şarkıları Hadise;dümtek ve Adanalının müziği Ceza;fark var eşliğinde bi oynuyor tam bi komedi.Zaten videosuda var inşallah bigün onuda eklerim(o bigün inşallah gelir)

* Kucakta uyumaya bayılıyor.İki kez Uğurun (İzmirde okuyan kardeşim) kucağında uyudu.Bi kez Metin amcamız bizi Çankırıda ziyaret ettiğinde onun kucağında uyudu.Eee bunları duyan küçük amcamız Soner çok kıskanınca geçen gün onun kucağında da uyudu da amcamız muradına erdi..

* Bu ara yemek seçmeye başladık..Önce gurme oğluşum diliyle yoklar.Tadını beğenmezse asla yemez..

* Hala kelime dağarcığımız 5 bilemedin 6 kelimeyle sınırlı.Önceleri bi çok şey söylüyordu herşeye hadi diyordu.Ama şu ara ıhhlayarak herşeyi anlattığından ıhhlamak yeterli geliyor.aslında herşeyi anlıyor ve anlatıyor.Ihhlayarak gösteriyor.Bazen anlamamazlıktan gelsem konuşmaya teşvik edermişim gibi geliyor bu seferde onu anlamadığımı düşünüp bundanda vazgeçer diye ne yapacağım hususunda kararsız kalıyorum..Off offf..

* En önemli özelliği de inanılmaz güleryüzlü.Kıkırdamak için yer arıyor.Gülmek dediysem öyle tebessüm şeklinde değil kahkahayla.Oyuncak bi bebeğim vardı hamileyken onu kucağıma alır sarılırdım.Gülen,ağlayan bi bebek.Hasan Eren tıpkı o bebek gibi gülüyor.Mıncıklanmadan ,güreşmekten,öpülmekten çok hoşlanıyor..

Daha unuttuğum öyle çok şey varki.Birikince böyle daldan dala atlıyor insan.Bazı blog annelerine hayranım.Duygularını öyle güzel ifade ediyorlarki ya bende onu söylemek isterdim,öyle anlatmak isterdim diyorum çoğu zaman.Ya günlük yazıyorlar,yada uzun uzun.Ne öyle günlük yazmayı becerebiliyorum,ne de öyle güzel duygularımı ifade edebiliyorum.Yazamıyorum işte napıyım.Yazamıyom annemmm..

becerebildiğim bu..

Seni herşeyden çook seviyorum.

Hayatımının en güzel şeyi sensin anneciğim..

6 yorum:

ummugulsum dedi ki...

yorum yazdım ama ıletılmedı galıba..
senmı yazamıyorsun yok canıım ıyısın yıne aybıkecım sen bıde benım sıteye yokla;)
ııhh demek daha kolaylarına gıdıyor nasıl olsa anııs benı anlıyor boylede cok sevımlı oluyom dıye dusunuyordur bunlar cok fena valla masallah kuzucuklarımıza:)
opuyorum canım

AskinAy dedi ki...

oy oy canim yaa masallak kuzucuga kahkaha dolu günleri bol olsun insallah yerim onun gülüsünü ben:)))

çise ve annesi... dedi ki...

hergün değişik şeyler yaparak kocaman bir adam olduğunu göstermeye çalışıyor sana annesi.birde bu kızlara dikkat yakışıklı oğluşunu kandırmasınlar....

Şekerci Butik dedi ki...

yazıyosun annesi yazıyosun ben hiç sıkılmadan anlatımını beğenerek okuyorum açıkçası..
kuzum demek gezmelerden dönmek istemiyor yerim seni yaaa...metehanda aynısı hele daha küçükken eve giden yolu göürü görmez başlardı... :D

kıkırdayan hasan erenimi kocaman öpüyorum..

sevgiler.

muko dedi ki...

aybikecim gayet güzel yazıyorsun,sen bana bak asıl ancak yeni yeni kendime güvenim geldi iki yıl olacak nerdeyse:P

saçlarınız çok güzel olmuş maşallah erkek adam hasan erene:)

aybikecim blogunun şablonunu değişmek istemiştin unutmadım aklımdasın yani:D
elimden geldiğince yapmaya çalışalım

mukadderozturk@gmail.com

mail yazarsan yardımcı olmaya çalışrım öptüm seni

siyap dedi ki...

ah o annecilik bizde de had safhada canım.bilmiyorum ne yapıcaz.bugün komşum bizdeydi çok seviyor onu.montunu,beresini,atkısını giymek istedi yani dışarı çıkacak bizimki.kızcağızda ben gezdireyim dedi ama kapıya doğru inince bir ağlamak ki sorma.apar topar giyinip yanlarına indim...

bir yere gidince ceren'in de huyu çok değişiyor.bakalım izmit'te neler olacak.
bu arada yakınlaşıyoruz Aybikecim.ortak bir noktada buluşuruz artık :))
çoook öpüyorum sizi,kocaman sevgileeer...