24 Nisan 2009

ALIŞMAK....

Benim çocukluğum taşınmakla geçti.2-3 yılda bir taynimiz çıkar tam alıştım derken yeni bir hayata yelken açardık.Nice dostlarım,dost bildiklerim oldu.Ardından bi kaç telefon sonrası yok..Kodlanmış gibiydik ; babam taynimiz çıktı der saklanan koliler çıkartılır 2 gün içinde ev toplanır taşınmayı beklerdik.Ardımızda biçok insan,baya da bi anı bıraktık.Güzellikleri de vardı elbet yeni yerler görmek ,yurdumun dört bi tarafındaki güzel insanlarını tanımak..Ama ben hep yerleşik bi hayatın özlemini çektim..

Şimdi aynı durumla karşılaşmak öyle üzüyorki..Şehir değiştiremeyeceğiz belki ama bu evde de olmayacağız.Kiracıyız elbet bu son kaçınılmazdı ama hazır değildim işte.

Sanki bu ev bizim gibiydi. 5 kat aşağıda babannemiz.Hergün onları görmeye alıştı Hasan Eren,biz..

Hasan Eren babanneye gidiyoruz dediğimde gözleri ışıl ışıl parlar kamyonunu alıp kapı önünde gitmemizi bekler.Asönsöre o basar,zili o çalar,kapı açılana kadar çığlık atar onlar da bizim geldiğimizi anlarlardı.Bi nefes kadar yakındık birbirimize..

Şimdi yeni evimiz bizi bekliyor.oraya alışmaya çalışacağız.Oraya alıştıkça da buraya yabancılaşacağız..Umarım Hasan Eren çabuk alışır..Hiç kolay olmayacak..

Toplanma vakti o nedenle bloglarınızı ziyaret edemiyorum.

Hepinizi çok seviyorum.

Hoşçakalın..

( Hasan Eren konuşmaya başladı gibi.O kadar gevezeki hiç susmuyor.Kendince çok şey anlatıyor tabi biz ne kadarını anlıyoruz o ayrı mesele:)Ama 2 gün önce yerdeki telefonu görüp telfon demiş.Dünde bana günaydın dedi..

Bunlarıda not edeyim blogu güncelleyemiyorum bunlar unutulmasın..)

12 yorum:

kubra zeynep kara dedi ki...

taşınmak çok zor Allah yardımcın olsun.buralarda olsaydın erenimizi alıp zevkle biz bakardık işini yapardın.
şimdi yarım yamalak konuşması nasıl tatlıdır kimbilir

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

Allah kolaylık versin canım. inşaallah çabuk alışırsınız yeni evinize... rabbim karşınıza hep iyi insanlar çıkarsın...
hasan erenin konuşmalarını sevsinler :) yarım yarım konuşmaları çok tatlı oluyo çocukların...

Burcu dedi ki...

Kolaylıklar dilerim ama bu kadar uzulme herşeyde bir hayır vardır. Belki herşey çok daha güzel olacak böyle, inşallah.. Öptüm çok..

muko dedi ki...

kolay gelsin canım ,rabbim yardımcın olsun,zor olsa gerek taşınma işi.

Belkıs dedi ki...

Taşınmanın zorluğu bir yana, insan alışkanlıklarından zor vazgeçiyor değilmi, yani ben öyleyimdir. Umarım yeni ev küçük adamada sizede çok daha büyük güzellikler getirir.

EHA dedi ki...

hayırlı olur inşallah yeni eviniz,bunada alışılır.
kendinize iyi bakın kolay gelsin.

siyap dedi ki...

canım üzüldüm gerçekten,biliyorsun bu konuda biz de deneyim kazanıyoruz yavaş yavaş hatta yaza yine bir taşınma olayımız olacak inşallah(inşallah diyorum çünkü eşimin de izmit'e tayini çıkar umarım yoksa ayrı kalmak zorunda kalıcaz(Allah korusun))
ama ceren de bu eve çok alıştı büyük olduğu için rahatça dolaşıyor,bakalım o ne yapacak diye düşünüp duruyorum ben de.
sizin bir de babaanneler olunca daha da zor olur ayrılmak tabi.
çocuklar aslında yeni durumlara daha çabuk alışıyorlar inşallah yeni yerinizde daha da rahat ve mutlu olursunuz.kolay gelsin diyorum canım.üzülmenizi hiç istemem moral vermek için kelimeler arıyorum ama onlarda tükeniyor.
kendinize çok iyi bakın
çok öpüyorum,kocaman sevgiler gönderiyoruz pamuşla size...

ummugulsum dedi ki...

aynı durumayız canım. bızde ev sahıbımızı babane tanıttık nafıye her an ordayız onlar bızde veya bıyerlere beraber gıdıyoruz. cok zor olcak ama ınsanoglu herseye alısıyor. rabbım yukunu hafıfletsın ınsallah kolaylıklar versın. opuyorum ıkınızıde

ummugulsum dedi ki...

aynı durumayız canım. bızde ev sahıbımızı babane tanıttık nafıye her an ordayız onlar bızde veya bıyerlere beraber gıdıyoruz. cok zor olcak ama ınsanoglu herseye alısıyor. rabbım yukunu hafıfletsın ınsallah kolaylıklar versın. opuyorum ıkınızıde

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

canım işallah taşınma işi cabucak ve kolayca biter ve hasan erende alışır ortamına,zaten onun uyum sağlayacağını ben tahmin ediyorum.
bizde birkaç ay sonra lojmana geçeceğiz,o zor anlar atlatılınca gerisi kolay geçecektir.

hasan eren günaydın derken çek an nesi onu, yasmin su ya dinleteyimde benim kuzuda öğrensin,şimdilerde benimki de teşekkür ederim demeye çalışıyor,babası inanmasada ben anlıyorum:))
işallah kelimelerinizin geriside güzel güzel çıkar yakışıklının ağzından,
çok öpüyoruz...

Şekerci Butik dedi ki...

canım aybikecim kolay gelsin canım...
özliycez sizi galiba...

demek telfon demiş maşallah kuzuma benim..

öpüyorm...

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

canım taşındın mı??
nasıl gidiyor toplanma yerleşme çalışmaları??
yoksun?
özlettin kendini,oğluşum nasıl??