20 Aralık 2008

Yaramaz yumurcak:)

Evet artık yürüyoruz gibi.pıt pıt minik adımlar evin her köşesinde.Düştüğünde ise emeklemeye devam ama baya ilerletti.Artık öyle cesaretli ki bi bakmışım arkamdan yürüyerek geliyor.Harika bişey bu yaa..Minicik bi oğluş ufacık tefecik yürürken inanılmaz komik.2 el havada hızlı hızlı yürüyor.Onu izlerken bile mest oluyorum..
Bu arada artık bi kaç saatlikte olsa bi işim var.Sabah 1 saat ve öğleden sonra 2 saat.Hasan Eren sabah kalktığında babannesinin elinden tutup tüm evi dolaşıyormuş.Yavrum beni arıyormuş.Geldiğimde sıkıca sarılıp sürekli öpüyor beni.Öpmek dediysem dudağını kondurup çekiyor.İçim gidiyor o an ama yapacak bişey yok.Bu da bize alıştırma oluyor.Büyük ihtimalla yaz başında çalışmaya başlayacağım.O zaman ne yapacağız hiç bilemiyorum..
Bi öğleden sonra işten gelirken bi baktım anahtarım yok.zile bastım duyan yok(kayınvalidem biraz ağır işitir) sonra sesler duydum.Bizimki zili duymuş babanne açmayınca hızla emekleyerek kapıya doğru gelmiş.Babannesi o an anlamış kapının çaldığını.Diyoki hasan Eren olmasa kapının çaldığını farketmeyecektim:)Akıllı bıdığım benim..
Artık herşeyini anlatıyor.Ayakkabılarını giymek istiyorsa ayakkabılarını getiriyor ,giydereyimmi anneciğim diyorum ıhh diyor.salıncağına binmek istiyorsa o odaya gidip salıncağı sallıyor.
Uykusu geldiğinde kafasını sallayıp nen nen diyor yatağına bırakmam için.Önceki postlarda yazdığım gibi Hasan Eren 8 aylıkten beri uykusu geldiğinde yatağına koyarız gideriz kendi başına uyur..Alıştırmak içinde öyle özel bi çabam olmadı.3 aylık olana kadar kadar hiç sallamadım.Kucağımda pış pışladım.Sonra zorlanmaya başlayınca bi kaç ay salladım.Temmuzdaki Çorum tatilinin ardından sallanmak istemedi.Uykusu geldiğinde yatağına yatırdım bende kendi yatağımıza yatıp uyur numarası yaptım.İlk başlarda uyuyana kadar beni yanında istedi.Sonra baktım saatlerce uzanıyorum ve de çoğunluk bende uyuyakalıyorum yanına bi oyuncak bırakıp onunla uyumasını sağladım.oyuncakla oynarken sızıp kalıyordu.Halende öyle bi oyuncağı yada oyuncak bi erkek bebeğimiz var onu bırakıyorum anında uyuyor.Bebeklerini zor uyutan anneler bu yolu deneyebilir..
Ben mutfakta iş yaparken onu mama sandalyesine oturtur o elmasını yerken bende işime bakardım.Yine yapıyorum ama bu aralar mama sandalyesinden anında sıkılıyor.Bende koymuyorum sandalyeye.Ben işimi yaparken o da yanımda.Onun da işleri var canım dolaptaki tencere tava ne varsa yere dökmek.O an mutfağı görmelisiniz savaş alanı gibi o dolap bitiyor bu sefer diğerine başlıyor.Çok fazla müdahelenin yanlış olduğu söyleniyor.Peki bu yanlış değilmi.Kısıtlamalıyım mı yoksa serbest mi bırakmılıyım karar veremedim.Önceleri hayır anneciğim olmaz diyordum baktım dinlemiyor o işine bakıyor ben işime bakıyorum ama bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda tecrübeli annelerden yardım istiyorum.
Eline telefon geçsin telsizle konuşan insanlar gibi konuşuyor.Sürekli konuşuyor o kadar gevezeki.Çoğu zaman insanlarla muhabbet bi eziyet oluyor biz karşılıklı konuştukça sesini duyurmak için daha da bağırarak konuşuyor.Allahım neler anlatıyor çok merak ediyorum.Sonra susup küçükbeyi dinliyoruz.Her yaptığı şeyin ardından onaylanmak istiyor.Mesela yürüyerek geldi illa ona bakacaksın alkışlayacaksın.Hoş biz alkışlamasakta o kendini alkışlıyor zaten.
Müziğe çok ilgisi var.Hamileyken bol bol müzik dinleyin bebeklerinize de dinletin diyorlardı.Ben çok nadir dinlettim.Akşam 8 e kadar işte olduğumdan eve geldiğimde de yemek yedikten sonra sızıp kalırdım.Tüm hamileleğim böyle geçti.Bizim oğluş hiç müzik dinlemedi diye üzülürdüm.Allahtan şimdi çook seviyor.Duyduğu her melodide alkış yapıp kıçını sallıyor.Çook tatlı oynuyor.Hele karadeniz müziklerine bayılıyor.Karadenizli de değiliz ama babasıyla bi coşuyolar görmelisiniz..Bu arada anne aşkımıza da kaldığımız yerden devam.Hele şükür valla çok kıskanıyordum:)))
Yemeklerle aramız düzeldi gibi.İştahı eskisi gibi olmasa da düzeldi.Ben hala ona tuzsuz özel çorba yapmaya devam ediyorum.Zaten büyüdüğünde tuzla tanışacak.Bazen abarttığımı düşünüyolar ama napıyım çok zayıf.Şu daha vitaminli bu daha vitaminli deyip ona özel yemekler yapıyorum.Bizimkilerdende veriyorum.Hoş bizimkileri daha seviyor acılı baharatlı farketmiyor.Bizim yediğimiz içtiğimiz herşey ona cazip geliyor.Çay içerken kahve içerken bize bakışını bi görmelisiniz.1 kaç ay önce ben mutfaktayken kayınvalidem çay kaşığıyla çay vermiş.Hasan Eren çok beğenince de dedesi de vermiş.Bi de aman ha Aybike duymasın diye bana çaktırmamışlar.Sonradan itiraf ettiler.O gün bugündür çay sevdalısı ama vermem..Çok mu vitaminli bişey.Tatlı pamuşun annesi Serap sodayla ilgili bir yazı yazdı bakalım bende sodayı deneyeceğim...
Oğluş uyuyor ben daha çorba yapmadım.Şimdi iş vakti..
sevgilerr

12 yorum:

meleklerim ve ben dedi ki...

Maşallah çok tatlı olmuş Eren delikanlı Aybikecim.
Demek sende çalışan anneler kervanına katılacaksın,hayırlısı olsun...
Sevgilerimle,öptüm..

gülücüklerim benim dedi ki...

Demek işe başladınız, hayırlı olsun. Başlangıç olarak l, 2 saat çalışmanız çok güzel.

siyap dedi ki...

aybikecim işin hayırlı olsun öncelikle.aslında ben de artık çalışmak istiyorum ama ceren'e bakacak kimse olmadığı için(bakıcılara güvenemiyorum.ceren biraz daha büyüsün herşeyi anlatabilecek yaşa gelince vericem herhalde) başlayamıyorum.senin için çok sevindim en azından gözün arkada kalmaz...
eren'in kendi kendine uyuması da çok güzel maşallah!bunda emmeyi bırakmasının da payı olabilir ceren emmeden uyumuyor,yanında yatınca oyun oynamaya çalışıyor,yalnız bırakınca oyuncağıyla oynayıp bizi çağırıyor yataktan almamız için...bakalım daha ne kadar böyle gidecek.

bu arada bizim ev de hep dağınık :) topluyorum 5-10dk sonra yine eski haline dönüyor ne yapalım meraklılar işte...
sizi çok öpüyoruz,sevgileeer...

aybike dedi ki...

Meleklerimle ve ben;
Çok teşekkürler canım.Hayırlısı bakalım inşallah herşey istediğimiz gibi olur..
sevgiler..

Gülücüklerim benim;
Çok teşekkrler.Benim içinde çok iyi oldu 1 kaç saat çalışmak..
sevgiler..

Serapcım;
Canım şimdilik babanne bakıyor 1 kaç saat olduğu için ama tam gün işe başladığımda kreşe vermek zorundayım.Karar veremiyorum.Çok iyi araştırmam lazım.dediğin gibi insanın gözü arkada kalıyor.Hayırlısı bakalım..
Belkide canım emmeyi bıraktığı için kolay alışmış olabilir.
Bizim evde hep dağınık.Napalım miniklerimizin keyfi yerinde olsunda gerisi mühim değil.
Çok teşekkürler
sevgiler.

Belkıs dedi ki...

Merhaba
Bu nasıl şirin bişey yahu hele o papyonlu resime bayıldım :)) Allah ona sağlık , sıhhat ve uzuun bi önür versin inşallahh..

aybike dedi ki...

Belkıs;
Çok teşekkür ederiz.Amin hepimizin çocuklarına nasip eder inşallah..
Artık Ece hanımın takipçisiyiz.
sevgilerr.

Şekerci Butik dedi ki...

hasan erene maşallah kuzum salalnan totonu yesinler senin..hehe çok tatalı oluyordur eminim..

aybikecim bence mutfak dolaplarını karıştırmasına izin ver kendisine zarar vermediği sürece bırak merkaını gidersin..bi süre sonra bırakır zaten onları karıştırmayı...yasak koydukça ilginç ,çekici gelir..ben izin verdim şimdi çok nadiren gelip açıp bakıp gidiyor... hevesini aldı sonuçta bir süre.. :D mutfağın halini tahmin edebiliyorum :D

yemeklerle arasının düzelmesine sevimdim...

çok çabuk öğreniyorlar bu sıpalar yakında koşar bile..az kaldı hehe.. :)

öpüyoruz..

Adsız dedi ki...

merhaba :)yürümeye ilk başladıklarında o kadar sevimli ve komik oluyorlar ki,o zamanlarına bayılıyorum.Yürümeye başladıktan sonrası çok hızlı geçiyor bence.Çünkü artık durdurmak imkansız onları ve onlarla uğraşırken de zamanı,hiç anlamıyorsun :)Her anları çok keyifli,gurur verici,muhteşem bir duygu annelik..

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, oğluşunun adımları hayırlı olsun. Ama ben bir önceki yazıdaki oyurken uyuma resmine bayıldım. Canım benim kıyamam:)

Sermin dedi ki...

hep bebişler öyle değil mi? hepsine yasak olan cazip geliyor. şimdi sen o çayı önüne koysan kafasını çevirir ama ona sunulmayınca merak ediyor.
adımlarınız hayırlı olsun.

уαѕємiη dedi ki...

büyüdü kuzum yaaa :)

ne güzel 1-2 saatliğine işe başlamak hayırlı olsun canım

Unknown dedi ki...

Maşallah çok talı, sağlık ve huzur içinde büyür işallah...