27 Haziran 2008

Bizden haberler ve sobe:))

Uzun bir aradan sonra ancak fırsat bulabildik.Günler ne kadar uzun olursa olsun yetmiyor zaman.Hep bi koşuşturmaca. İşte karşınızda şiş gözlü, papyonlu Hasan Eren:)) Tarih:15.06.2008

Hasan Eren ve babası.iki keyif adamı:))

Behranur:))) Hasan Erenin amcasının kızı.Güzeller güzeli Behranurun saçlarının son uzun hali.Annesi kestirecekti.Bakalım güzel kızımızın yeni saçları nasıl olmuş..

Kikirik Hasan Eren:))

İnatçı Hasan Eren :)) O tepedeki oyuncakları illaki çıkaracak.Sıkılmaya başlayınca da kaymaya başlayacak.Ben o yüzden yoğun güvenlik önlemleri alıyorum.Sıkılınca kayarak aşağıya iniyor ,oyununa orada devam ediyor..

İşte Emre abimiz.Arzu ablanın küçük oğlu.Emre Hasan Erenle çok ilgileniyor,oynuyor.O nedenle Hasan Eren Emre abisini çoook seviyor.Ona bi kahkahalar atıyor görmelisiniz..

Teoman abi Arzu ablanın eşi.Hasan Eren ona tek kelimeyle baylıyor.Onun kucağındayken çıt çıkartmıyor.

Geçtiğimiz haftasonu Arzu ablalardaydık.İlk kez Hasan Erenle evimiz dışında bi yerde kaldık.Dayımlar yani Yusufun dayısı Jale yengemiz hep birlikteydik..Teoman abi harika mangal ziyefeti verdi o güzel teraslarında.Hasan Eren baş köşede baya keyif yaptı.Akşam 10 gibi uyudu Arzu ablaların yatağında.Çok sevdi onların yatağını.Biz terasta olduğumuzdan Emreye sen dinle çıt çıkarırsa bana haber ver dedim.Demez olaydım Emre saniye kapıdan ayrılmamış nöbet tutuyor Hasan Eren uyanacak diye.Bi ara bi indim kapının önüne oturmuş kitap okuyor.Emrecim sen merak etme o yüksek sesle ağlar duyarsın endişelenme dediysem de dinletemedim.Zaten çok geçmeden indik.Hasan Ereni yatağına yatırdım.Bi türlü rahat edemedi küçük bey.Bi onun yanında bi yatakta çok zorlandım.Kıpır kıpır bi rahat yatmadı.Sabah her tarafım tutulmuştu.Zahmetli olsa da çok keyifliydi.Uyku hariç çok uslu durdu oğluşum.

Boncuk gözlüm benim:))

İşte masumiyet:))

Yine keyif yapıyoz:)))

Buda ilk kez salıncağa bindiği an.Bi türlü düzgün poz yakalayamadım..

Bu arada 4.dişte patladı.Alttaki 2 dişimizin yanına bi yenisi eklendi.Sık diş çıkartıyoruz o yüzden bu ara yine hiç kilo almıyoruz.ne olacak bu sıska oğlumun hali bilemiyorum.23.06.2008 de 2.pnömokok aşımız vardı.doktorumuz tatilde olduğu için başka bi doktora gittik.Kilomuzda gram fark yok.Ek gıdalarla da arası iyi belki biraz kilo almıştır diyordum her zamanki gibi yanıldım..Neyse yine takıntı yapmadan şu kilo meselesini kapatayım.Ne yapsam olmuyor çünkü..

Gelelim Sobeye.sagolsun cerenciğimin annesi Serap yine beni sobelemiş.Sobe konusu ise bebeğimizi severken kullandığımız sevgi sözcükleri.Benim çoğunluğu klasik olan bi çok sevgi sözcüğüm var..

Bunlardan ilki kumrum.Bu daha çok babişin söyleyipte bana da aşinalık kazandırdığı bişey.O sürekli kumrum kumrum kum kum kum kum der.Bende ondan alıştım sürekli kumrum kumrum kum kum kum kum diyorum.

Bizim bebiş doğduğundan beri ufacık tefecik olduğundan kaşık suratlım,fındık burunlum,kuş ağızlım en çok kullandığım sözler.Bide babam geldiğinde Hasan Erene hamsi balığım demeye başlamıştı.Bi de ondan bunu kaptık.Zaten şarkısı da var ya hamsi balığı gibi hop hop hoplatacağım( ben öyle söylüyorum sözleri belki farklı olabilr) Bizim kıpırdak Hasan Eren müzik duyduğu an oynamaya başlıyor.sagolsun babannesi hoppala yapa yapa bizim oğluş kimin kucağına gitse kıçını dönüyor hoppala yaptırıyor.Ayaklarını birbirine vura vura bi oynuyor görmelisiniz..

En çokta kuzum diyorum ona.İnsan nasıl seveceğini bilemiyor bazen.Ne desem anlatmıyor sanki.yetersiz kalıyor..

Annesinin yavrusu,kuzusu,pamuğu

Annesi ninni söyler cankuşu dinlermiş..

İlk doğduğunda hep bu ninniyi söylüyordum ağlayarak:)))

Bende sevgi sözcüklerinden ninnilere geçtim.Herneyse;

karbeyazım,meleğim,çirozum,aşkım vs.Yani klasik şeyler.Dedim ya anlatamıyorum.

Bu sevgi sözcükleri beni baya bi duygusallaştırdı.Bana da ne oluyor anlamıyorum.Bizde Metehanın annesi Şirin i ve Efenin annesi Betül ü sobeliyoruz.Bakalım yeni anniş Betül ve Şirin bebişlerini nasıl seviyor:))

Benim 4 dişli canavarım;zannetmeki çoğunluk senin zayıflığından şikayet ediyorum.Sadece biraz daha kilolu olmanı istiyorum o kadar.Rabbim dün olduğu gibi bugünde sana binlerce kez şükrettim.Sağlıklı,akıllı,şirin mi şirin bi evlat verdin bana.

Daha ne olsunnnnn..

16 yorum:

annecik dedi ki...

o şiş gözler oğluşa hiç yakışmamış annesi sen bu çocuğu uykusuzmu bırakıyorsun hımmm kızarız biz sana
4 dişiniz hayırlı olsun o akıllı çocuk neden uslu durmasın ki anne ziyarete onuda götürmüş oda büyük adam gibi durmuş kocaman bir aferin oğluşa

aybike dedi ki...

Merhaba annecik,
O şiş gözler uykusuzluktan değil gözü o zaman rahatsızdı.Önceki postlarda yazmıştım.Teşekkür ederiz yorumun için..Evet bendende kocaman aferin oğluşuma..
sevgilerr..

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Mavi papyon çok tatlı bir seçim olmuş :) hep kızlar süslenecek değiller ya..

Dişiniz hayırlı olsun bizde 5 diş çıkardık bakalım 6. ne zaman geliyor sevgiler..

siyap dedi ki...

papyonlu hasan eren böyle de çok yakışıklı olmuş...resimler çok güzel hele mavi bodyli haline bayıldım.çok farklı bir havası var eren'in çok şirin,çok güzel. yakınımda olsa nasıl severdim tatlışı...4.diş de hayırlı olsun...
buarada ileride bir bakmışsın eren zayıf ama(fidan gibi derler ya) upuzun boylu,yakışıklı bir delikanlı olmuş o zaman dersin kilo konusuna keşke bu kadar takmasaydım(gerçi sen çok takılmıyorsun bu konuya sadece annelik beklentisi seninki ,hepimizde var bu :)) dersin...öpüyoruz,sevgileeer...

meleklerim ve ben dedi ki...

Aybikecim,maşallah Hasan Eran'e resimlerde kilosu iyi çıkıyor.Anladığım kadarıyla da ek gıdaları seviyor gibi.Bence hiç dert etme canı içinde olsun iştahı yerinde olsun da kilo almasın.

Ben de 2,5 kilo doğmuşum ve çocukken çok zayıfmışım(fasulye sırığı derlerdi) ama sonra......bazen diyorum keşke çocukken şişko deselerdi de büyüyünce zayıf olsaydım.Annemin hatası ye ye ye diye diye dobişko bir kız yaptı beni.ühü ühü ühü....

Ha şimdi akıllandın sen kızlarına ye demiyor musun diye bir soru sorabilirsin.Hemen cevaplayayım;ne gezer tabak elimde dolaşıyorum vallahi...Annelik böyle bir şey demekki onlar doyunca ben de doyuyorum.Neyse post gibi bir yorum oldu bu bitiriyorum ve sizi çok öpüyorum kendinize iyi bakın.

AYSUN dedi ki...

Ne kadar yakışıklı bir çocuk Hasan Eren:) Papyon çok yakışmış. Maşallah...

Ahh dişler vah dişler:P Sorunsuz çıkartır inşallah...

aybike dedi ki...

Mısır patlağı;
çok teşekkür ederiz.Tabiki süsleneceğiz amcamızın nişanı bizim kıslardan ne eksiğimiz var:))
Çok teşekkürler..
sevgilerr..

serapcım merhabalar canım;
Keşke yakın olsaydık bende o tontiş Cereni çıtır çıtır yeseydim:))
Umarım sağsalim o günleri de görürüm.Bugün kahvaltısını yedirirken ağzını bi kiltledi görmelisin.Ek gıdalarla aramız iyi derken bide bunu çıkardı.Üzüntümden 1 saat ağladım.Neyse böyle böyle büyüyecek bakalım.
Çok çok teşekkür ederim canım.
sevgilerr..

meleklerim ve ben;
Evet resimlerde tontiş çıkıyor ama çoook zayıf.Doğru çok şükür sağlıklı da ne kadar takmamaya çalışsamda takıyorum işte.Dediğin çok doğru aslında çevremdeki çoğu şişman bebekken iştahsız olupta vitaminle veya zorla yedirmeyle şişmanlamışlar.
Çok çok teşekkür ederim.
sevgilerr..

Aysun,
Eeee Berk abisi gibi benim oğluşumda çok yakışıklı.
Bu aralar huyumuz baya değişti.Biraz asabilik var dişlerden ötürü.
Çok teşekkürler..
sevgilerr..

Şekerci Butik dedi ki...

oyy maşallah yakışıklıma benim bayılıyorum sana tatlım..
Aybikecim kiloyu kesinlikle klafana takma heleki bir dönem den sonra iyicew hareketlenmeye başkadıklarında kilo hiç oynamıyor bazende verdiği bile görüklüyor..bi ara bende taktım ama artık vaz geçtim..

beni sobelemişsin canım artık bu akşam bi yazı yazmak şart oldu..fırsat kalmıyordu bi türlü...

öpüyoruz..

sevgiler.

mummy dedi ki...

Bu ko meselesi tüm annelrin takıntısı galiba..Hatta eve bebek tartısı alcaktım ben vazgeçtim paranoyak olurum diye..Allah sağlık versin de..Çok tatlı maşallah..Öptük masumcuğu..

aybike dedi ki...

Şirincim,
her denilene hak verip takmıyorum.Sonra bişey oluyor tekrar silbaştan takmaya başlıyorum.
Çok teşekkür ederim canım.Döktür bakalım sen Metehanı nasıl seviyorsun.
Kocaman öptük sizi.
sevgilerr.

Mummy;
Bencede iyiki de almamışsın.Ben bizim tartıyla ölçüp doktora gittim ilk ay.400 gr düşük düşünmem lazımdı.Hala hergün tartıdayız.Çok kötü bi durum.
çok çok öptük sizi.
sevgilerr.

muko dedi ki...

oy oyy yinee yakışıklı yakışıklı tatlı mı tatlı pozlar verilmiş bile rabbim bağışlasın çok tatlı maşalah..

dişlerde hayırlı olsun efemm..

öpüldünüzzzzzz..

siyap dedi ki...

ay inanmıyorum valla,tamam herhalde biz birgün karşılaşıcaz seninle şimdi buna daha çok inanıyorum...bizde 15'inden sonra gidicez ama ben önce pamuşla bartın'a geçicem herhalde(evin badana-boya ve temizliğini yaptıracak babamız)...çok sevindim aybikecim...inşallah görüşürüz,sevgiler...

annesininoglusu dedi ki...

maaşallah çok tatlı olmuş oğluş :))

aybike dedi ki...

Muko ablacım çok çok teşekkür ederiz.
sevgilerr..

Serapcım valla bende inanamıyorum.Umarım görüşürüz.Çok istiyorum seninle tanışmayı,cerenciğimi sevmeyi.
sevgilerr..

annesinin oğlusu çok çok teşekkür ederiz.
sevgilerr...

Haydins dedi ki...

Cok tatli masallah, henuz bebisim yok ama takip ettigim anneler ve bebisleri kisminda adimi gorunce tesekkur etmek istedim..
Sevgiler..

gülücüklerim benim dedi ki...

Hasan Eren yine çok tatlı ve yakışıklı görünüyor, dişleriniz de hayırlı olsun, kilo konusuna hiçm ihiç takılmayın yapısal olabilir, size göre yemeğini yiyorsa, gıdasını alıyorsa kiloyu ne yapsın yavrucak gereksiz ağırlık, siz benim büyük kızımın kilo hikayesini duysanız ağzınız açık kalır, zamanla düzelir hiç merak etme, bir ara Beyza kilo almaya başlayınca da herkez -obez mi olacak bu kız ne? diye soruyorlardı. Yani öyle olsa olmuyor, böyle olsa olmuyor, Allah sağlık sıhhat versin, önemli olan da bu.