15 Mayıs 2008

Oğlum ve ben

Bebeğim; Az önce uyuttum seni.Uyumadan önce uyumamak için yaptığın herşey öyle tatlıydı ki.Ne yapsam güldün.Oğlum diyorum kahkaha atıyosun.Sürekli bana baktın.Ben tebessüm edeyimde sende kıkırda diye benden işaret bekledin.Meleğim benim yüzüne baktıkça annen olduğum için ne kadar gururlandım anlatamam.

((( ))) Baban ve ben daha bi kaç sene çocuk düşünmezken ansızın sana hamile olduğumu öğrendim.İtiraf etmeliyim hamile olduğumu öğrendiğim gün baya bi ağladım.Çok korktum.Bakmaktan ziyade sana vereceklerimiz daha doğrusu verebileceklerimiz konusunda hep tereddüt yaşadım.Hala da yaşıyorum.İnsan kendi için istemediği; olsa da olur olmasa da olur dediği şeyleri evladı için istiyor.Herşeyin en iyisi en güzeli olsun istiyor.Bunun için elimden gelen herşeyi yapacağım bebeğim.

((( )))

Hamile olduğumu öğrendiğim gün sadece test yapmıştım ama o gün daha tiryakisi olduğum sigarayı bıraktım.Sana zarar verebilecek herşeyden kaçındım tabi kendimce.Fakat bi konuda hala pişmanlık yaşıyorum.Hamileliğimin 8.ayına kadar çalıştım.Bazı zamanlar kahvaltı yapmadım.Çoğunlukla da öğle yemeklerim pek iyi değildi.Düzenli kalsiyumumu alsamda galiba iyi beslenemedim.gerçi düşünüyorum da öğle yemekleri hariç beslendim aslında.Gününde doğmana rağmen 2600 gram doğdun.Ufacık tefecik narin.Dokunsam zarar verecekmişim gibi geliyordu.Şimdi bakıyorum yine ufak tefek minnacık bişeysin ama çoook büyüdün be bebeğim.Sürekli sana bakmamızı istiyorsun.Aman ha yanlışlıkla gözümüz tv ye kaymasın ıhhh yapıyorsun.Büyüdükçe mimiklerin ifadelerin daha da oturdu.Oyuncaklarınla daha iyi oynamaya başladın.Hatta oyuncaklarından ziyade cep telefonu,tv kumandası daha dikkatini çekmeye başladı.Tabi anniş sana onları vermiyo dimi:))
Çok güleryüzlü bi çocuksun seni sevmeye çalışan abla abi kim varsa artık gülücüklerinle onlara eşlik ediyosun.Hele ablalara:))) Çapkın mı olcaz ne...
((( )))
Hala çok az emiyorsun.Umarım ek gıdalarla aran iyi olur da bu annen daha fazla üzülmez..Ek gıdalara tam anlamıyla başlamadım.Yarın ilk kez yoğurt vereceğim sana..Günlük yoğurt yapmaya çalışacağım.Bakalım annenin yaptığı yoğurtları beğenecekmisin.Senin bu iştahsızlığınla çoook işimiz var bebeğim .Allah yardımcımız olsun.Hele sabahları öğleye kadar hiç emmiyorsun.Bu enerjini nerden buluyorsun şaşıyorum valla..
((( )))
Dişlerin baya bi büyüdü ve çok yakıştı kuzuma..Bi mani olmazsa haftaya diş buğdayı yapacağım sana. Uzun uzun anlatmayı beceremiyorum.Keşke anlatabilsem seni..Ama sen anlatılmazsın ancak yaşanırsın.. Seni çok seviyorum meleğim. Sen babanla benim hayatımızdaki en güzel şeysin. Varlığınla bize kattığın herşey için çok teşekkürler bebeğim.. Seni çok seviyorum anneciğim..

7 yorum:

Betül dedi ki...

Aybikecim ne güzel ifade etmişsin duygularını...Annelik bu işte:)Yazarda yapar adamı,şairde:)

aybike dedi ki...

Betülcüm çok teşekkür ederim canım.valla öyle.Bakalım senide görcez.Hergün bloguna bakıyorum.Hayırlısıyla bi doğum yapsaydın.Valla blogu açıyorum ilk sana bakıyorum.
sevgilerrr...

damlasakızlıkurabiyem dedi ki...

büyük bir keyifle okudum yazını.herşeyi çok güzel analatmışsın.onlar bizim hayatımızın en değerli varlıkları.bu arada geçmiş annelr gününü de kutluyorum.sevgiler...

aybike dedi ki...

Damlasakızlı kurabiyem çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için.Seninde kutlu olsun canım.
sevgilerrr...

уαѕємiη dedi ki...

ee onların hiç bitmez tükenmez enerjileri var sanırım gizli bi sır bu :)

çok güzel bi post olmuş bu öpüyoroz sizi..

muko dedi ki...

çok güzel yazmışsın canım eline yüreğine sağlık..

bir önceki posttaki fotoğraflar harika bayıldımmm,rabbim nazardan korusun..

sevgiyle...

aybike dedi ki...

Yasemincim çook teşekkür ederim.Gerçekten öyle bi enerjiki şaşırıyorum.kocaman öptük sizi
sevgilerr..

Muko ablacığım bu güzel yorumun için çook teşekkür ederim.Amin cümlemizin çocuklarını korusun.
Çok öpüyoruz
sevgilerrr