27 Kasım 2008

Çiş yapmak bu kadar zormu?

Önceki postta tahlillerimiz var demiştim ya dün kan tahlilini yaptırdık.Ben kan tahlilinden korkuyordum.O ağlarken ben hiç dayanamıyorum çok zorlanıyordum.Dün çok şükür korktuğum kadar zor olmadı.Çok ağladığından burnundan fırlayan ve yere yapışan şeye( hemşire hanım bomba fırlattı yorumu yaptı) Ağlasam mı gülsemmi moduna girdim..
Sonra idrar tahlili.Yok yapmaz.Uğraştık olmadı eve gelelim yapınca hemencecik bi tıp merkezine götürürüz dedik.Evdede uğraşıp olmayınca bugüne erteledik.Saatlerdir uğraşıyoz.Kız çocuklarda zor ama erkek çocuklarda kolay deniliyor..Valla bizim için aynı şeyi söyleyemeyeceğim..Taktık pipiye yok.Şırıl şırıl su sesi beklemeler yok.Psikolojik olarak oşey pipideyken yapmıyor..Uykudayken belki yapar.Şuan beklemedeyim..

Yap artık oğluşum yaa....

25 Kasım 2008

Oğlumla ben:))

Eeee artık benim yaşına girmiş bi oğlum var.O yanımda oynarken bende nete girebiliyorum.Tabi biraz zorlanıyorum ama kolay olan ne varki şu hayatta:))

Benim yaramaz oğluş bu aralar baya bi değişime uğradı.Sadece su içerken kullandığı biberonu bırakmış durumda.Bardakla içecekmiş.Küçük bey büyüdü ya biberonda neymiş efendim.Herneyse valla kurtuluşu yok beyefendinin süte alışması için yeni bi biberon alacağım belki evdekilerden sıkılmıştır.Bi çözüm bulmalıyım yoksa Eren beyimiz süte alışamayacak .Zaten her gece yatağa yattığımda kahvaltısını yedimi

Yeterli kalsiyum aldımı yoğurt+peynir+süt yada sütlü tatlılar

Çorbasını içtimi.

Meyvesini yedimi

Yeterli tahıl aldımı.

Köfte yaptımmı yada çorbasına ne kadar kıyma koydum.

Eğer hepsini almışsa bi ohh çekiyorum.Değilse yoğurt bile yemediyse neden yedirmedim ay kalsiyum eksikliği çıkacak diye kafayı yiyorum.Kilomuz boyumuza göre düşük geldiğinde doktorumuz bazı tahliller istedi..Yarın o tahlilleri yaptıracağız.Umarım bişey çıkmaz..

Yeni alışkanlıklarımız:

* Eline verdiğim meyve elma armut vs.tadını beğenmezse yere fırlatıyor...

* Herşey onun için bi oyun kafasını çarpması bile ( tabi yavaşsa ) sonra tekrar aynı yere kafasını vuruyor hemde defalarca..

* Doğumgününde ben maalesef göremedim 2 adım atmış:))

* Böregi çok seviyor..

* Dün babannesinin yaptığı bol baharatlı hafif acılı dolmaya bayıldı:))

* Araba hastalığı var.Bi gün farkettim terliklerim kayıp aradım yeni terlik giydim.Çıkarttığım anda bide ne göreyim küçükbey terliği ters çevirmiş biri bi elinde öteki diğer elinde terlik sürüyor.O an anladımki Hasan Eren araba istiyor.Dedesine söyledim hemen almış.Hasan Ereni bi görmelisiniz elinden hiç düşürmüyor..Geçen gün ben iş yaparken babannesine bırakmıştım.Salona 2 halı serdiler baya da büyükçe halılar.Hasan Eren emeklerken üşütmesin diye.Eren beyimiz arabayı sürerken bakmışki zor gidiyor 2 halının ortasında parkede sürmeye kalkmış tabi halıları kaldırarak.Bizimkiler kopmuşlar o an:))

Dünde bi baktım babam (kayınpeder) kolundan rahatsız bundan dolayı uzanmış annemin kucağına.Hasan Eren de yer kalmamış gibi arabasını dedesinin üstünde sürüyor.Oğlum yerde sür yok olmaz azıcık yerde sürüyor dayanamıyor yine dedesinin üstünde sürüyor..:))

* Babannemizin manzarası tam Hasan erene göre araba manzaralı.Orada koltuğun tepesinde oturmayı çooook seviyor..

* Taklit yapıyor.Bazende söylediğimiz sözleri tekrarlıyor.Eşimle birbirimize bakıp sende duydunmu diyoruz...

* Salıncak korkumuz galiba geçti.Küçükken çok seviyordu ve gündüzleri çoğu zaman salıncakta uyuyordu.Parkta da salıncakları çok seviyordu.Lakin 2 ay öne evde salıncağa bindiği anda ağlamaya başlıyordu.Parkta salıncaktaykende kızarıyordu.Bende bu çocuğa bişey oluyor diye panik yapıyordum.Galiba biri hızlı salladı korkuttu oğluşumu..

* Önceleri nerde oturuyosam orada yemeğini yediriyordum ama artık sadece mama sandalyesinde yiyor.Yoksa yemiyor.

* En sevdiği oyuncakları;Kepçe,çırpıcı,tahta kaşık vs.

İşte son günlerin Hasan Ereni..

Doğum günümüzü kutlayan herkese teşekkürler..

sevgilerr..

23 Kasım 2008

Işığım doğum günün kutlu olsunnn:)))

Bu duyguları bana yaşattığın için, annen olduğum için çook mutluyum.Oğlum,Erenim doğum günün kutlu olsun.Rabbime hergün şükrediyorum.Bunları yazarken gözlerimden akan yaşlara mani olamıyorum..Seni çok seviyorum anneciğimm.
İyiki doğdun..
İyiki varsın..

Bembeyazdın,pamuk gibiydi tenin,minicik ayakların,kürdan parmakların vardı doğduğunda.Oğlum diye ağlamıştım seni kucağıma verdiklerinde.Küçücük bedeninle hayatımıza çok büyük manalar kattın..
Babanla ben seni çooook seviyoruz..

19 Kasım 2008

Dünden bugüne Hasan Eren 1:))

Daha bu resimde 1 aylık bile değildi.Zaman öyle çabuk geçtiki.Minik resimlere bakıp iç geçirmeye başladım.o mis kokusu yumuşacık teni.Çok özledim o minik hallerini:))
Büyüdün büyüdükçe de değiştin.Şuan tam bi küçük adam oluverdin.Hergün yeni bişeyler öğreniyorsun ve bize de öğretiyorsun..

Bu kıyafetlerin ve de şapkan teyzenin hediyesi..6 aylık Hasan eren:))

Ağlayan,gülen,emekleyen Hasan Eren:))

Babasının oğlu Hasan Eren:))

Evet 1.yaşımızı kutlayacağımız 22 kasıma 3 gün kala nostalji yapalım dedik.

Sevgili blog arkadaşlarımız galiba bu mama işe yarayacak.Hasan Eren de gözle görülür bi toparlanma başladı.İnşallah kuzum bu kez kilo alacak:)) Bu arada yaşına girmemesine rağmen 10 gündür inek sütüyle Hasan Erene muhallebi yapıyorum.Sade sütü denedim hiç sevmedi.Biberonda sadece su içiyor.Meyve suyu,ıhlamur,papatya çayı vs. hiçbişeyi biberonunda içiremiyorum.Süte nasıl alıştıracağım hiç bilemiyorum.Kaşıkla verince de bi kaç kaşık sonrasında içmiyor. aaaa 8 dişimiz olduğunu yazmayı unutmuşum.Üstteki 2 diş Çankırı-Çorum gezilerimizde çıktı.Üstleri dörtlediğimiz 2 dişde Çorumdan dönüşte çıktı.Yaklaşık 3 aydırda bu dişlere yenisini ekleyemedik:(( 1 yaş arifesinde hala yürüyemiyoruz.Benim oğluşum galiba balet olmaya karar verdi(sürekli giydirdiğim külotlu çoraptan mı acaba) parmak uçlarında yürüyor.Özelliklede sağ ayağı.Son 1 haftadır böyle yapıyor.Adam akıllı basmıyor bu gidişle bizim yürümemiz bahara kalacak(Allah korusun) Birde babası Hasan Erene yeni dans stilleri öğretmiş.İnanılmaz komik dans ediyor... Herneyse yemek +temizlik beni bekliyor.. Şimdilik hoşçakalın..

Posted by Picasa

13 Kasım 2008

NİHAYET GERİ DÖNDÜK:)

10 aylık Hasan Eren..
Minik Hasan Eren..
Minik ayaklar:)
9 aylık Hasan Eren
Çılgın Hasan Eren:))
Şımarık Hasan Eren:))
İlk Ramazan bayramı:))
8,5 aylık Hasan Eren
Maalesef fenerbahçeli Hasan Eren:(
Entel Hasan Eren :))
Uzun zaman ayrı kaldığımız blog dünyasına bugün itibariyle dönüş yapmış bulunmaktayız.Çook özlemişiz gerçekten.Anlatacak yazacak çooook şey var.Acaba nerden başlasam:((
Kendimizi fazla yormadan ayrıntıları diğer yazılarımıza saklayalım..
Bu kadar ara verince insan nereden başlayacağını bilemiyor.Biz çoook iyiyiz.Hasan Eren bol bol alkış yapan,her konuşmaya kendince cevap veren inanılmaz geveze bi bebiş oluverdi.Misafirleri uğurlarken alkışla uğurlamaya başladı.eeee hatlar karışıyo başbaşmı yapsam ellerimi ağzıma götürüp bubumu yapsam diye karar veremeyip alkışla başlayıp hepsini arka arkaya yapıyor.
Yürüme çalışmalarımıza da tam gaz devam ediyoruz.Yürüteçten nefret eden küçük beyimiz yürüteç sürmeye bayılıyor.Kolu üzerinde askerler gibi sürünerek emekleyen Hasan Eren son 1 aydır normal emeklemeye başladı.Hele şükür diyorum çünkü bu emekleme tarzı çok yorucuydu.Gerçi bu benim fikrim Hasan Eren e göre pek öyle sayılmaz o kadar hızlı emekliyordu ki şaşırıyoduk bu hıza..
Blog dünyasından ayrı kaldığımız bu zaman zarfında çok büyüdü benim oğlum.Hareketleriyle herşeyi anlatmaya başladı.Tam bi küçük adam oluverdi..Ona baktıkça vay be diyorum..
Hep kafamı kurcalayan içimi kemirip bitiren kilo meselesini de aşmış durumdayım.3 gün önce gittiğimiz doktor kontrolünde boyumuza göre kilomuzun 1 kilodan fazla eksik olduğu söylendi.Yediği tüm yiyeceklere günde 5 kez birer ölçek katacağım fantomalt adında bi mamaya başladık.Bir ay sonra sonucu görmek için tekrar gideceğiz bakalım bu işe yarayacakmı?
Bütün aileye bulaşmış grip mikrobumuz haricinde sağlık durumumuz çok iyi durumda.
İşte beklenen o güne de çok az kaldı yani Hasan Eren'in doğumgününe..Kumrum 1 yaşına girecek..Göz açıp kapayıncaya kadar geçti zaman.
Son bi kaç aydır Hasan Eren;
* Nerde bi müzik duysa kıçını sallayıp alkışla tempo tutmaya başladı.
* tv yi kapatıp kötü bişey yaptığını sanıp ağlayarak yanıma gelmeye başladı.Tabi ilk zamanlar şuan ağlamadan yanıma gelip ıhh diyor.Yani tekrar açacakmışım.
* Telefon çaldığında yada kapı çaldığında bana açmam için ıhh diyor.
* Asansöre bindiğimiz anda dışarıya çıkacağımızı anladığından çığlık atmaya başlıyor.
* Babannemizin kapı süsünden onların evine geldiğimizi anlayıp ne yapacağını şaşırıyor.
* Maalesef çok uğraşmama rağmen 9,5 aylıkken anne sütünü bıraktı..
* Saklambaç oynamayı öğrendi:)) Tabi baba saklanıyo ben Hasan Erenin ellerinden tutuyurum bütün evde babayı arıyoruz..Her zaman ilk saklandığı yere bakıyor..
* Yürüteç sevmeyen Hasan Eren i yürümeyi çok sevdiğinden ellerini tutup öyle yürütüyoruz.Eve gelen herkes onun yeni kurbanı.Bu durum dedeyi fena yoruyor.Çünkü insanın belini çok ağrıtan bi olay bu. Oğlum yorulmadın mı sen diyen bu insanlar maalesef bu işe devam etmek zorunda kalıyorlar..
* 8 aylıktan beri uykusu geldiğinde yatagına koyuyoruz kendisi uyuyor:))
* İştahımız çok şükür güzel.
* Aşırı hareketli bu atom karınca heryeri karıştırmaya devam ediyor..
* Benim sürgü kapak dolabım mefta olmak üzere:) İyi kullanımda 10 yıl dayanır denen dolap Hasan Eren farkıyla Bu 10 yılın yarısını görebilse keşke..
* Aynalar hergün silinmesine rağmen kendisini öpen küçük bey karşısında çaresiz durumda:))
* Maalesef babsı yüzünden fenerbahçeli olacak:(((
Özetle Hasan Eren.Şimdi ziyaret zamanı.Herkesi çook özledik..