27 Haziran 2008

Bizden haberler ve sobe:))

Uzun bir aradan sonra ancak fırsat bulabildik.Günler ne kadar uzun olursa olsun yetmiyor zaman.Hep bi koşuşturmaca. İşte karşınızda şiş gözlü, papyonlu Hasan Eren:)) Tarih:15.06.2008

Hasan Eren ve babası.iki keyif adamı:))

Behranur:))) Hasan Erenin amcasının kızı.Güzeller güzeli Behranurun saçlarının son uzun hali.Annesi kestirecekti.Bakalım güzel kızımızın yeni saçları nasıl olmuş..

Kikirik Hasan Eren:))

İnatçı Hasan Eren :)) O tepedeki oyuncakları illaki çıkaracak.Sıkılmaya başlayınca da kaymaya başlayacak.Ben o yüzden yoğun güvenlik önlemleri alıyorum.Sıkılınca kayarak aşağıya iniyor ,oyununa orada devam ediyor..

İşte Emre abimiz.Arzu ablanın küçük oğlu.Emre Hasan Erenle çok ilgileniyor,oynuyor.O nedenle Hasan Eren Emre abisini çoook seviyor.Ona bi kahkahalar atıyor görmelisiniz..

Teoman abi Arzu ablanın eşi.Hasan Eren ona tek kelimeyle baylıyor.Onun kucağındayken çıt çıkartmıyor.

Geçtiğimiz haftasonu Arzu ablalardaydık.İlk kez Hasan Erenle evimiz dışında bi yerde kaldık.Dayımlar yani Yusufun dayısı Jale yengemiz hep birlikteydik..Teoman abi harika mangal ziyefeti verdi o güzel teraslarında.Hasan Eren baş köşede baya keyif yaptı.Akşam 10 gibi uyudu Arzu ablaların yatağında.Çok sevdi onların yatağını.Biz terasta olduğumuzdan Emreye sen dinle çıt çıkarırsa bana haber ver dedim.Demez olaydım Emre saniye kapıdan ayrılmamış nöbet tutuyor Hasan Eren uyanacak diye.Bi ara bi indim kapının önüne oturmuş kitap okuyor.Emrecim sen merak etme o yüksek sesle ağlar duyarsın endişelenme dediysem de dinletemedim.Zaten çok geçmeden indik.Hasan Ereni yatağına yatırdım.Bi türlü rahat edemedi küçük bey.Bi onun yanında bi yatakta çok zorlandım.Kıpır kıpır bi rahat yatmadı.Sabah her tarafım tutulmuştu.Zahmetli olsa da çok keyifliydi.Uyku hariç çok uslu durdu oğluşum.

Boncuk gözlüm benim:))

İşte masumiyet:))

Yine keyif yapıyoz:)))

Buda ilk kez salıncağa bindiği an.Bi türlü düzgün poz yakalayamadım..

Bu arada 4.dişte patladı.Alttaki 2 dişimizin yanına bi yenisi eklendi.Sık diş çıkartıyoruz o yüzden bu ara yine hiç kilo almıyoruz.ne olacak bu sıska oğlumun hali bilemiyorum.23.06.2008 de 2.pnömokok aşımız vardı.doktorumuz tatilde olduğu için başka bi doktora gittik.Kilomuzda gram fark yok.Ek gıdalarla da arası iyi belki biraz kilo almıştır diyordum her zamanki gibi yanıldım..Neyse yine takıntı yapmadan şu kilo meselesini kapatayım.Ne yapsam olmuyor çünkü..

Gelelim Sobeye.sagolsun cerenciğimin annesi Serap yine beni sobelemiş.Sobe konusu ise bebeğimizi severken kullandığımız sevgi sözcükleri.Benim çoğunluğu klasik olan bi çok sevgi sözcüğüm var..

Bunlardan ilki kumrum.Bu daha çok babişin söyleyipte bana da aşinalık kazandırdığı bişey.O sürekli kumrum kumrum kum kum kum kum der.Bende ondan alıştım sürekli kumrum kumrum kum kum kum kum diyorum.

Bizim bebiş doğduğundan beri ufacık tefecik olduğundan kaşık suratlım,fındık burunlum,kuş ağızlım en çok kullandığım sözler.Bide babam geldiğinde Hasan Erene hamsi balığım demeye başlamıştı.Bi de ondan bunu kaptık.Zaten şarkısı da var ya hamsi balığı gibi hop hop hoplatacağım( ben öyle söylüyorum sözleri belki farklı olabilr) Bizim kıpırdak Hasan Eren müzik duyduğu an oynamaya başlıyor.sagolsun babannesi hoppala yapa yapa bizim oğluş kimin kucağına gitse kıçını dönüyor hoppala yaptırıyor.Ayaklarını birbirine vura vura bi oynuyor görmelisiniz..

En çokta kuzum diyorum ona.İnsan nasıl seveceğini bilemiyor bazen.Ne desem anlatmıyor sanki.yetersiz kalıyor..

Annesinin yavrusu,kuzusu,pamuğu

Annesi ninni söyler cankuşu dinlermiş..

İlk doğduğunda hep bu ninniyi söylüyordum ağlayarak:)))

Bende sevgi sözcüklerinden ninnilere geçtim.Herneyse;

karbeyazım,meleğim,çirozum,aşkım vs.Yani klasik şeyler.Dedim ya anlatamıyorum.

Bu sevgi sözcükleri beni baya bi duygusallaştırdı.Bana da ne oluyor anlamıyorum.Bizde Metehanın annesi Şirin i ve Efenin annesi Betül ü sobeliyoruz.Bakalım yeni anniş Betül ve Şirin bebişlerini nasıl seviyor:))

Benim 4 dişli canavarım;zannetmeki çoğunluk senin zayıflığından şikayet ediyorum.Sadece biraz daha kilolu olmanı istiyorum o kadar.Rabbim dün olduğu gibi bugünde sana binlerce kez şükrettim.Sağlıklı,akıllı,şirin mi şirin bi evlat verdin bana.

Daha ne olsunnnnn..

17 Haziran 2008

3 dişli prens:))

Gece çok sıkıntılı anlar yaşadık.Tüm gece ağladı Hasan Eren.Uyutuyorum yatağına yatırıyorum ağlamaya başlıyor.Sabaha kadar uyumadı.Eşimi oturma odasına yolladım Hasan Ereni yanıma aldımda uykuya daldı.Sabahki bi kaç saatlik uyku ona iyi geldi.Saat 8.30 gibi bana gülücükler saçan oğluşumun üstteki dişinin patladığını gördüm.Zaten çok zor 1 hafta geçirdik.Cuma akşamından beri sağ gözü aşırı çapak ve şişlikle kıpkırmızı oldu.Hemen doktorumuzu aradık.Onun verdiği merhemi almak için nöbetçi eczaneye gittik.Gözü daha da kötü oldu.Pazar günü Metin ve başak nişanlandılar.Şiş gözlü papyonlu Hasan Eren orda da ilgi odağı oldu.O kucak senin bu kucak benim babişin akrabalarında turladı.Nişan boyu bana vermediler oğluşumu.Bende elti olarak hiç oturmadım oynadım ,halay çektim...O gün Hasan Eren 8 de uyandı.Nişanda öğleyin olunca hasan Eren Saat 17 ye kadar hiç uyumadı.İyice mızmızlanınca da erken dönmek zorunda kaldık.Eve gelince hemen uyudu.Bende aşağıya Yasemin annemlere indim.Misafirlerle oturdum.Onları uğurladık falan ama yorgunluktan ölüyorum.Gece Hasan Erenin gözüne pansuman yapıp merhem sürecektik(Uyanıkken yaptırmıyor).Yusuf bi baktı göz hiç açılmıyor.Hemen apar topar hastaneye gittik.Gecenin o saatinde doktorumuzu arayamazdık.Şansımıza nöbetçi bi çocuk doktoru varmış.Elimizdeki merheme baktı bu merhem bazı çocuklarda şişliği arttırabiliyor iyiki de gelmişsiniz dedi.Pansuman yapıldı,damla damlatıldı.O gün korkudan o kadar çok ağladım ki.Çok şükür şimdi iyi ama çok korktum..

Birazda iyi şeylerden bahsedeyim.Hasan Eren yerinde durmayan kıpır kıpır bi çocuk oldu.Yere battaniye seriyorum onun üzerine yatırıyorum orada oynuyor.Ben odadan çıktığım an bi bakıyorum kapının oraya kadar gelmiş.Döne döne gitmediği yer yok küçük beyin.Hele dün bi baktım mızmızlanan Hasan Erenin sesi kesildi.Kesin bu bi işler çeviyor diye sessiz sessiz odaya geldim.Döne döne kapının ordaki tv kablosu ve benim şarj aletimin olduğu yere kadar gelmiş yüzüstü yatıyor bi yandan da kabloyu yiyor.Koştum elinden kabloyu aldım.Sonrasında kıyamet koptu.Ağlamakki ne ağlamak.Gözünün yaşıyla bi ağlıyor susturamadım.Yani anlayacağınız benim minik oğlumu artık zaptetmekde güçlük çekiyorum.Bi kaç ay sonrasını düşünemiyorum bile:)))

Sıra en güzel habere geldi.Bazen ağlarken an-ni diyen oğlum 13.06.2008 de defalarca an-ni dedi.En önemlisi de 14.06.2008 de Gamze(diğer eltim) ve Behranur(eltimin kızı.fotolarını bi ara eklerim) bizdeler.hasan Eren yerde battaniyesinin üstünde oynuyor.Birden ba-ba-ba-ba-ba demeye başladı.daha onun şokunu yaşarken ma-ma-ma-ma ve me-me-me demeye başladı.Sonrasında da Gamzeyle laf yarışına girdi.Baya bi homurdandı ona.Benim ağzım kulaklarımda.Hemen Yusufa söyledim.Ama yazıkki o hala duyamadı:((

Ve bugünde ilk kez dededede dedi.Gözlerim doluyor kuzumun büyümesine tanıklık ettikçe.. Rabbim sana binlerce kez şükürler olsun. Sana hergün şükrediyorum.Mucize bu işte. Oğlum benim; benim papyonlu prensim sen çok özel, harika bi çocuksun.Seni çook seviyorum anneciğim...

12 Haziran 2008

Dünyaya merhaba:))

Evet biraz nostalji yapalım.En sonunda Yusuf videoları ayarlamaya başladı.Hasan Erenin anne karnındaki son 2 günü:)

Yavaş yavaş Hasan Erenin görüntülerine de sıra gelecek..

5 Haziran 2008

Yarın kız istemeye gidiyoruzzz:)))

İşte isteyeceğimiz kız:)) Başak ablamızın doğumgününde Hasan Eren 3,5 aylıkken çekilmiş bi foto.Amcamız uzaklarda o zaman.. Evet yarın kız istemeye gidiyoruz.Bu Hasan Erenin ilk kız istemesi:)) Metin amcamıza Başak ablamızı istemeye gidiyoruz.Pardon yengemiz.Hasan Eren Başak ablasını çook seviyor amcası uzaklardayken Başak ablasına hep göz kulak oluyordu:)) Onlara ömür boyu mutluluklar diliyoruzz.

2 Haziran 2008

Diş buğdayı,geçiştirmeler

İşte tatlı bebişim karşınızdaaaa.... Masanın tamamını çekemedim.İşte diş buğdayımız:) Bu arada dolmayı Yasemin annem sardı.Ellerine sağlık çok güzeldi.Diş buğdayını ilk kez yaptığım için güzel olacakmı diye tedirgindim ama çok güzel olmuştu.. Bunlarda diğer yaptıklarım.. Ayy bunlarda gül böreklerim..Ne çok yedim bilseniz:((

24.05.2008 de yaptık diş buğdayını.Burda amcasının kucağındaki boynu bükük Küheylan:))

Merhabalar herkese; Geziyoruz geziyoruz hep geziyoruz.Oğluş mutlu biz mutlu.Bu gezmelerde rahat edelim diye baston puset aldık.Daha hafif ve rahat.Hasan Eren etrafa daha rahat bakıyor.Oğluş çoook büyüdü.Onun büyüdükçe ne kadar inatçı olduğununda farkına varmaya başladık.Kime çekmiş bilmem:))) Gezinti hallerimiz.19 Mayıstaki fener alayına katıldığımız zamanlardan olsa gerek bu foto..

Veee işte babanne ve Hasan Eren.Diş buğdayındann...

Arzu ablamız ve hasan Eren.Babişin teyzesinin kızı:))

Büyük hala.Babişin halası..

Ohhh sefam olsunn.Annişimin ve babişimin yatağı çook rahatt..

Gülüyorumm..

Yine gülüyorumm:))

Yine yeniden gülüyorumm:)) Heppp gülüyorum:))

Offf çıkmıyor bu çorap.Oysa hemencecik çıkartıyordum.Uff bugün çıkartamıyorum ne hikmetse:)))

Hasan Eren 6 ay 1 hafta 5 günlük oldu.Vay be nasılda çabuk geçmiş zaman.Bu ay doktor kontrolümüz yoktu.Sağlık ocağında karma aşımız ve ağız yoluyla verilen oral palio vardı.7.ayda 2.pnomokok aşımız var.26.05.2008 de aşısını yaptırmaya gittiğimizde boy ve kiloya da baktı hemşire hanım.Şükürler olsun iyi. Boy:65 cm Kilo:6700gr.Kıyafetler çıkınca 6500 gr gibi bişey.300 gr almış bu ay.Gelişimi güzel olunca umursamadım.Doktor kontrolümüzü bekliyorum artık.bakalım o ne diyecek.Bu arada ek gıdalarla aramız düzelmeye başladı.. Sabah kahvaltısı: papatya çayına hazırlıyorum.kibrit kutusu kadar peynir,1 tatlı kaşığı pekmez,çeyrek yumurta sarısı,1 kaç tane bebe bisküvisi..Maşallah zorla da olsa yiyor..Baya bi harp ediyoruz.Kirlenmeyen bişeyimiz kalmıyor.Tek yesinde diyorum önemli değil ondan gayrısı.. Arada emiyor.Uyuyor uyanınca da çorba.. Hergün farklı bi çorba akşamlarıda yoğurt.Ev yapımı yoğurt bi türlü tutmadı.Hazır süt hazır maya olmuyor.Tekrar deneyeceğim.O nedenle ufak yoğurtlarla idare ediyoruz.. Bu aralar küçük bey inanılmaz hareketli.Anında dönüyor.O kadar kıpırdakki saniye yerinde durmuyor.O coşuyor annecik ve babacık da coşuyor:)) Diş buğdayını yaptık küçük beyin.Herkes farklı saatte gelince ayrı yenilip içildi.Sagolsun gelen herkes çok güzel hediyeler getirmişler oğluşa.Yine foto çekemedim.Çektikleriminde bu kadarcık.Bi kaç fotoda başka pc de.Onlarıda bi ara eklerim..O kadar uzun zaman oldu ki yazmayalı.O nedenle sadece yazmak istiyorum lakin yapamıyorum işte.Fırsat olmuyorki bi türlü.Hasan Eren gündüzleri artık uyumuyor.Sadece 2 kez yarım saat uykuyla duruyor.Her sabah 7 de kalkıyor babamızı uğurluyoruz.Şükürki gece uykusu eskiye nazaran düzene girdi.Şuanda da beyefendi ağlıyor..Normalde gayet düzenli yemek yedirmeye çalışıyorum.Dün yayla çorbası yaptım.Maşallah kuzum kahvaltı ve çorbaları çok seviyor. Neyse ağlıyor oğluşum. İnşallah bu kadar ara vermeden düzenli yazmayı başarabilirim. Çooook tatlısın oğluşum. seni çok seviyorum anneciğimm