29 Nisan 2008

Geçmişten bazı fotolar:)))

2 gün önceki banyo fotografı.Hasan Erenin bi kaç ay önceki banyo fotolarına bakıyorumda azda olsa büyümüş be benim oğluşum :)))) Bıcı bıcı yapmaya bayılıyoruz.Hep suda kalsak demi annem:)))
Bu nostalji fotograflarından.Metin amcanın doğumgününde yani 30 martta babamızın çektiği bi fotograf:)))
Bundan 3 hafta önce anne oğul gezmelerinden bi fotograf:))))

Dede gelmeden önce ama tarih yok.Eee uzun zaman yazmayınca bide makinede tarih olmayınca böyle oluyo işte bi kaç hafta önce:)))

Buda amcamızın dogumgünü zamanlarından olsa gerek anniş ve babişin yatağında Hasan eren :))))

İşte bu fotonun tarihini biliyorum perşembe günü.Ay artık makineye gülüyo benim paşam.Ne kadar elimden almaya çalışsada güldü sonunda.Hep ağzı açık küçük beyin:))))

Bu pozu babamız çekmiş oğluş uyurken kendi telefonuna.O bayılıyo bu poza...

Buda oğluşumuza hala büyük gelen bi adet hırka ve bi adet şapka:))) Hoş şapka 45 cm daha bizim oğluşumuzun kafası 40 yani bi kaç ay sonra ancak olur..

Eren parkta:)))

Anne oğul ve baba gezmelerde:)))

Yine gezmeler:))) Bitek babiş gözüküyo olsun oda bu fotoyu çok seviyor.O yüzden ekledim buraya:))))

Havalar pek iyi gitmediğinden iyi olduğu zamanlarda da temizlik yaptığım için bu hafta hep evdeydik.Sadece bugün kahvaltı için dışarı çıktım.İyiki de çıkmışım hava tekrar bozdu.Bugün ilk kez havuç suyu verdim Hasan Erene.Çok sevdi.Şaşırrdımm.Biraz geç başladık ek gıdaya.Aslında çok iyi yaptık anne sütüyle verdiğimiz su bile sütün bağışıklık etkisini azaltıyormuş.O yüzden doktomuz hiç bişey vermemi istemedi.Bu ay yavaş yavaş tattır dedi.Suda vermeye başlayacağım artık.Bakalım inşallah ek gıdalarla aramız iyi olur.Eee dedesininde dediği gibi hamsi balığı benim bebişim.Minicik..Ona zaten küçüklüğümde çok dinlediğim hep şu şarkıyı söylüyorum.

Ufacık tefecik bir can gözleri mercan

Minik kardeş minik kardeş can can can..

Hasan eren bu ara dahada hareketlendi.Doktorumuz çok hareketli daha da hareketli olacak demişti zaten.Kıpır kıpır.Dün öyle şaşırdımki bakakaldım.sleeperda oynarken bide baktım kenarına ayaklarını koydu poposundan destek aldı bi kalktı tepedeki oyuncakları tuttu.Maşallah benim oğluma ve tabiki aferin benim oğluşuma...

Elimde ne görse ıhh demeye başladı.İlla eline vereceğiz küçük beyin.Kumanda telefon ne olursa.alışsın istemiyorum o nedenle oyuncaklarıyla kandırıyorum.Bol bol kahkaha atıyor bazen bi coşuyor aralıksız kahkahalar atıyo o coştukça biz mest oluyoruz.

Yaptığı herşey ile çevresine ışık,sevgi,neşe daha doğrusu hayatın tüm renklerini saçan oğlum seni anlatmama kelimeler yetmez.Seni çoook seviyorum.Sen rabbimin bana armağanısın...

28 Nisan 2008

Bize dede geldi :))))

Öyle masum bakıyorsunki bebeğim bu dünyada yok senden güzeli:)) Bazı hallerim:))) Bu aralar hep böyleyiz:)))) İkisi de benim kimseye vermem:)) canım oğlum kendi kendine çok güzel oynuyor artık.tabi biz odadaysak ; odadan çıktığımız an çığlığı basıyor:)) Ne kadar uzun zaman oldu yazmayalı.Koşuşturmacalar,gezmeler,misafirler derken bi türlü fırsat bulamadım.Canım Erenim bu zaman zarfında dün ilk kez dönmeyi başardı.Bence tam bi dönme olmasa da babasına göre öyleydi... Evet bize dede geldi.Babam geldi öyle mutlu oldum ki bunu anlatacak söz bulamıyorum .Aslında sürpriz yapacakmış ama sagolsun annem ağzından kaçırdı.23 Nisanda geldi.Nasıl çocuklar gibi şendim görmeliydiniz.Ah bide havalar güzel olsaydı neyse onuda pek takmadım aslında.Nede olsa babam gelmişti.Dedesiyle Erenin baya fotosu var ama daha onları eklemedim.Şimdilik bi adet dede fotosu ekliyorum.. Tamda zamanında geldi en ihtiyaç duyduğum anda.Hasan Ereni en son 15 günlükken görmüştü.Eren dedesini hiç yabancılamadı.ilk önce uzun uzun baktı.Sonrada gülücükler saçtı.Babam bakışlarına bayıldı.Hamsi balığım çok tatlı olmuş dedi.dedesini görünce beni unuttu küçük bey .Onun kucağından bana gelmek istemedi.Sevildi sevildi..Canım babacığım çooook sagol.Yüzümde güller açtırdın.Seni çok seviyorum.. Hasan erenin 5.aylık kontrolleri vardı.Babamın geldiği gün gittik.6200 gram olmuş.Biraz minyon ama takmıyorum.Sağlıklıya önemli olan bu.Bu ay yavaş yavaş ek gıdaya başlamamı söyledi.bakalım azar azar tattıracağım.umarım ek gıdalarda sorun yaşamayız.Uzun zaman oldu yazacak öyle çok şey varki ama bugünlük bu kadar yazabiliyorum.Eren çok büyüdü neler neler anlatacağım oğluma dair.Küçük bey uyandı beni bekliyor.Yaşama sebebim herşeyimsin bebeğim Seni çok seviyorum. Bugün de dün olduğu gibi Rabbime şükrediyorum seni Çooook seviyorum bebeğim. Sen rabbimin bana armağınısın..

11 Nisan 2008

Ah oğlum vah oğlum :((

Belki abartıyorum bilemiyorum ama Hasan eren 57 saat hatta daha fazla bi zaman kakasını yapamadı . Bu durum beni bi hayli endişelendirdi.48 saatten sonrası uzmana başvurulması gerekir diye biliyordum.O yüzden dün sabah baya bi panik oldum.Gerçi sabah saatlerinde 50 saat ancak olmuştu.Doktorumuza bi türlü ulaşamadım.Uzun uğraşlar sonrası doktorumuza ulaştım da rahatladım.Bu aylarda 4-5 gün normalmiş.Tam ben telefonla konuşurken Hasan babam ( kayınpeder ) geldi.Ereni de alıp evlerine götürdü.Eren beyimiz orada kakasını yaptı.Bende bir sevinç bir sevinç sanki çocuğum üniversite sınavını kazandı:)) Şimdi benimle dalga geçiyorlar kaka derdine düştüm diye lakin kaka durumu bence önemli olay.Herneyse o kadar zaman kaka yapmayan oğluşum durumu biraz abartarak akşam kıyafetlerini de kirletecek derecede 2.kez yaptı.Aman düzenli yapsında gerisi mühim değil.
Bana gelince annemleri ,ablamı çok özledim.Baya bi yalnızlaştım sanki.Ne bileyim sıkılıyorum bu ara.Aslında hava güzel,oğlum güzel,kocam güzel herşey güzel de bişey eksik hayatımda..Dostlarımda Türkiyenin dört bi tarafına dağıldılar.Elimi uzatıyorum tutan yok.Buraya ait olmama yada olamama..sevdiğim için uğruna herşeyi bırakıp geldiğim bu şehirde boğuluyorum nedense.Gelip geçici bu hisler bunu da biliyorum ama şuan hissettiklerim bunlar.
Oğluşum uyuyor bende temizliği yarıda kesip pc başına geçtim.Fırsat bu fırsat deyip işe koyulmalıyım.babamız bugün geç gelecek erken gelseydi de şöyle bi gezmeye çıksaydık.neyse oğluşum uyansında ana oğul çıkarız artık:)

8 Nisan 2008

Oğluşumla son bir hafta:)))

Kuzumla bol gezmeli, hareketli bi hafta daha geçirdik.Oğluşum büyüyor büyüdükçede inanılmaz tatlı oluyor. O gün bi türlü güldüremedim küçük beyi Asık suratlıyım işte :))) Ben ateş ölçüyorum küçük beyimiz hala ellerini emiyor.Bu arada hemen hemen hergün ateş ölçüyorum.Nedense kafası inanılmaz sıcak oluyor.Doktorumuz normal diyor ama ben yinede rahat edemiyorum :((( Baya büyüdük artık bazen vay be diyorum kuzuma bak bee..Baya bi bilinçli hareket etmeye başladı.Hareketleriyle kendini ifade etmeye başladı.Afacan Eren beyimiz oyuncağıyla oynarken oyuncağı elinden düşünce onu oradan almak yerine ağlayarak bizden istemeye başladı.Eee oğluşum bak burda al diyorum yok illa biz vereceğiz oyuncağını küçük beyin eline:)) Oturabiliyorum artık :))) off anneciğim çekmesene ya:(( canım çook sıkılıyorr:((( off yok işte babannem yaa:))) bu poza bayılıyorum.O gün hazırlandık babanneye gideceğiz.babanne 5. katta biz 10.kattayız.O yüzden babanneye haber vermedik.Oğluşuma hırkasını giydirdim.Gittik babanne yok evde.Eve gelince mahsun mahsun oturdu.Sanki anlamış gibi:))) Bebeğim herşeyi anlıyor artık.Konuşamasada ben onun ne istediğini anlayabiliyorum.Artık montunu giydirdğimde dışarıya çıkacağımızı anlıyor. Cuma akşamı alışveriş merkezine gittik.Hasan Eren artık uyumak yerine etrafı seyretmeyi tercih ediyor.Hele arabayla giderken ben yatar vaziyette tutuyordum çığlığı bastı beni niye yatırıyosun diyee.Bende otutturdum kucağıma da eren beyimiz muradına erdi... Az öncede bıcı bıcı yaptırdım.Mışıl mışıl uyuyor.Suyu çok seviyor.Öyle mutlu oluyorki banyo yaparken.. Bebeğim sana dair anlatacağım çok şey var..Ama şimdilik bu kadar..Seni çok seviyorum anneciğim.

4 Nisan 2008

SOBE

Sobelendim..Bu benim ilk sobem sagolsun pamuk şekerin annesi beni sobeledikten sonra bilgi verdi de ne yapacağımı öğrendim..bu konuda bişey yazmak istemiyorum.Malum bildiğiniz üzere bu konularda çok acı şeyler duyoyoruz.Maalesef ne kadar durdurun desek te sonuç ortada.. Geçmişte dinledğim şarkılara gelince, Biz babannemlerde büyüdük.Babacığım ben doğduktan sonra üniversite sınavını kazanınca bide üstüne okulunu bir sene uzatınca biz dedemlerde kaldık Çorumun şirin bi ilçesinde.Bu arada ben Çorumluyum.O zamanlarda ilkokuldan gülhanım adında bi sınıf arkadaşım vardı.Öğretmenimiz sesini beğenir o da hep şu şarkıyı söylerdi: Ayakkabı giyerim üstü beyaz olursa kaynanamı severim oğlu güzel olursa Kimin şarkısı bilmiyorum ama melodisi hala kulağımda...:))) 2.Şarkım bayram sabahlarının vazgeçilmezi..Çorumluların bi adeti vardır hala varmı bilmiyorum arife gününde ellerimize kına yakılırdı.Sabah hem bayram kıyafetlerinin heyecanı hemde kına heyecanıyla uyanırdık.Acaba hangimizin kınası daha iyi geçmiş diye lavaboya koşardık.Fonda ise: Barış Mançonun ''bugün bayram erken kalkın çocuklar'' şarkısı.Hala bayramları bu şarkı çalmasa bile dilimde hep aynı ezgi.Erenim de bu şarkıyla uyansın istiyorum.. 3.Şarkım Ceylandan.Şimdilerde arebesk müzikten hiç hazetmesemde o zaman arebesk bi tarafım varmış anlaşılan. Saçlarını dağıtırsın Rüzgarlara bırakırsın Sen sevmeye yaraşırsın seni sevmeyen ölsün..(bi taraftanda söyleyip gülüyorum ) 4.Şarkım pamuşun annesiyle aynı : Şinanay.. Babannemlerin evin üst tarafında çamlık vardı.Böyle güzel çamların olduğu ve de içinde bize göre park olan..park dediysem bi salıncak,tahteravalli bide kaydıraktan oluşan.Çok şirindi ama.İşte orada baya da yüksek sesle Şinanay çalardı.O çamlık ne aşklar görmüştü.Ne sevdalara ayrılıklara tanıklık etmişti.Hey gidi günler hey..28 yaşıma gireceğim haziranda.Yaşlanmışım bee:(((( Aklıma gelenler bunlar.Aslında neler neler geldi aklıma bu şarkılarla birlikte..Geçmişe yolculuk biraz sızlattı içimi.Hem gülümsedim hem hüzünlendim nedense.Neyse burada bırakıyorum.bende Metehanın annesini ve Ervanın annesi Yasemin sobeliyorum.Bakalım onlar hangi şarkıları dinliyormuş?

3 Nisan 2008

Eren'e Dair

Eren ve annesi.Bir pazar klasiği.Sabah 6 da uyanan Eren bi daha uyumadığı için babamız rahatsız olmasın diye salona geçiyoruz.Eee adamın bi pazarı var dimi:))
Babası ve Eren;Bayılıyoz fotograf çektirmeye..Ama Şaşkınız biraz :))))
Gene ağlıyoruz.Bu ara hiç uyumuyoruz.Çok zor dalıyoruz zaten.Allah yardımız olsun.Şöyle uzun uzun anlatmaya bile fırsat vermiyorsun bebeğim:((

1 Nisan 2008

Hasan Eren ve babası :))))

Veee işte geçmişe yapılan yolculuktan sonra bugüne dair yaşanılanlar,
Pazar sabahı inanılmaz güzeldi.Hasan Eren öyle tatlıydı ki.Saatlerce babasıyla oynadı.Gülücükler saçtı.Püffffyaptı.Tabi bunu yaparken tüm ağzı burnuna kadar tükürük oldu.Hu lamaları agulamalarının yerini bu püffffler aldı.Babasıyla coştukca coştu.Tabi bu görüntüleri kaydettik ama babamız kameraya bide pc ye bi ayar yaparsa ( aylardır yapacakta ) o zaman burayada eklemiş olacağım.Birde dönme çabalarımız.Babamız elini uzatıyor Hasan Eren gel oğlum diyo Eren beyimiz kendini bi atıyo görmelisiniz.Bana o kadar yapmıyor.Valla kıskanmaya başladım:))))
Pazar günü Metim amcamızın doğum günüydü.Bu Erenin amcasıyla ilk kutlaması.İyiki doğdun Metin amca..
Haftasonu Bi kaç foto çekti babası onları da bi ara eklerim.fotoları hep ben çekiyordum bakalım babamız nasıl çekmiş?Bunu da yazmadan geçemeyeceğim cumartesi ben Ereni banyo yaptırmaya karar verdim.Suyunu ısıtırken dedemiz geldi.Onun yanında yıkadım.Dedemiz dayanamadı suyu o döktü.Yani oğluşum seni yıkarken sülalede su dökmeyen kalmadı dersem yalan olmaz :)))
Geçen haftadan Hasan Eren dair notlar:
* Aşırı derece meraklı bir çocuk o emerken çıt bile çıksa gözler kocaman bi şekilde açılıyo ve eren beyimiz oraya dönüp bakıyor...
* Çok güzel kahkalar atıyor tabi bunu bayadır yapıyor ama biz ancak yazabiliyoruz:)
* Kendi kendine öyle güzel oynuyor ki tabi homur homur homurdanarak.
* yapılmasını istemediği bişey olursa ağlamayı, istediği bişeyi yaptırmak için de yine aynı yöntemi kullanmayı öğrendi..
* Babannesiyle iyi anlaşmaya başladı.Dedesiyle arası zaten iyiydi babanne bi hayli üzülüyordu ama geçen hafta bu durum değişti.Babannesinin elini tutarak uyudu.Babannesi bu duruma bayıldı.
* Bu ara havalardan mı ne Rabbim nazarlardan saklasın Hasan erenin emmesinde bi artış oldu.Bu durum beni inanılmaz mutlu etti.Umarım hep böyle devam eder..
* Annesini saçlarına bayılamaya başladı.Emerken, annesi onu severken her durumde direkt olarak eller saçlarda:))
Seni çooook seviyorummm.Şimdilik bu kadar:)))